Ondervloer laminaat

Alleen met een bijpassende ondervloer haal je het allerbeste uit jouw nieuwe laminaatvloer. Een laminaat ondervloer beschermt immers het materiaal, zorgt voor geluidsdemping en geeft je nieuwe aanwinst een stabiel fundament. Let bij het kiezen van de juiste ondervloer ook op de toepasbaarheid in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming- of juist koeling. Uiteraard kunnen wij je bij de aankoop van een laminaatvloer altijd adviseren over een bijpassende ondervloer. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 60 producten

Waarom heeft laminaat een ondervloer nodig?

Een ondervloer aanschaffen is essentieel wanneer je binnenkort een nieuwe vloer gaat leggen. Een ondervloer is in principe niet meer dan een dunne, flexibele folie of plaat van veerkrachtig materiaal die bovenop een ondervloer wordt geïnstalleerd. Hij dient als basis voor de laminaatplanken je er overheen gaat leggen. Terwijl het houten of betonnen fundament de basisondersteuning voor de kamer biedt, ondersteunt de ondervloer het laminaat zelf. 

  • Het egaliseert de vloer enigszins
  • Het dempt de laminaatplanken
  • Het vermindert de geluidsoverdracht
  • Het verbetert de isolatiewaarde van de vloer

Het gekozen type ondervloer moet gebaseerd zijn op de eisen vanuit de huurbaas of VvE, het gekozen type vloer, de ruimte en je eigen persoonlijke ruimtebehoeften.

Ondervloer PVC
 

De verschillende soorten laminaat ondervloeren

Heb je momenteel een tapijt en wil je hier laminaat overheen leggen? Een veelgemaakte fout is om tapijt of een andere zachte, dikke onderlaag te gebruiken als ondervloer voor je laminaat. Men is dan in de veronderstelling dat dit het loopcomfort op een laminaatvloer op de één of andere manier zal vergroten. Niets is minder waar: een te zachte ondervloer geeft je laminaatvloer te weinig houvast, waardoor deze gaat buigen. De juiste ondervloeren voor laminaat zijn flexibele schuim-, vezel-, kurk- of viltlagen die de vloer enigszins dempen, maar geen merkbare beweging onder de voeten toelaten. Dit kan een folie zijn, maar ook een groene ondervloerplaat. Let wel op de vochtwerende eigenschappen van de ondervloer. Zijn die er niet, dan moet je een extra vochtscherm gebruiken.

Tip! Bij de productie van een ondervloerplaat worden geen lijmen, kunstmatige bindmiddelen (of formaldehyde) toegevoegd. De vloerplaten zijn dus volledig milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Blog: de juiste laminaat ondervloer
 

Ondervloer laminaat | merkvloerenwinkel.nl
 

Ondervloer laminaat kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Een laminaat ondervloer leggen

Begin altijd met het voorbereiden van het fundament. Zorg ervoor dat deze schoon en netjes is - veeg eventuele spijkers of nietjes weg die zijn achtergelaten door je vorige vloer - en gebruik een stofzuiger om los stof, vuil en puin te verwijderen. Probeer ook eventuele grote beschadigingen aan het oppervlak (bijvoorbeeld scheuren en gaten) te herstellen en zo goed mogelijk te egaliseren. Maak je echter geen zorgen als de onder-ondervloer niet perfect glad is. De meeste ondervloeren voor laminaat zijn ontworpen om kleine onvolkomenheden op te vangen. Als je gebruik maakt van een folie op rol, is het belangrijk langs de meest lange wand te beginnen. Snij de folie op maat met behulp van een mes en herhaal het proces. Leg de rijen zo dicht mogelijk tegen elkaar, maar zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Zodra de ruimte volledig bedekt is, breng je tape aan over de volledige lengte van elke verbinding.

Laminaat leggen
 

Een laminaat ondervloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Ontdek welke laminaat ondervloer het beste bij jouw ruimte en wensen past. Uiteraard kunnen de vloerexperts van merkvloerenwinkel.nl je helpen bij de keuze. Zorg dat je genoeg ondervloer bestelt, zodat je niet tekort komt wanneer je vol goede moed aan je klus begint. We doen ons best onze producten zo snel mogelijk jouw kant op te sturen. Voor het mooiste en beste laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons webshop assortiment of neem contact met ons op.

Contact