Hongaarse punt PVC

De Hongaarse punt is de laatste trend op het gebied van vloeren. Het is het broertje van de welbekende visgraatvloer die steeds meer aan populariteit wint. Het grote verschil met visgraat is dat de vloer niet in een hoek van 45, maar 60 graden wordt gelegd. Hongaarse punt PVC geeft je woning karakter en een klassieke uitstraling. Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl en bestel jouw favoriete vloer.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 39 producten

Wat is een Hongaarse punt vloer?

Het zigzagpatroon van de Hongaarse punt voegt visuele dynamiek toe aan de vloer. We noemden al kort het verschil in legwijze met zijn visgraat-broer, maar we willen het je nog nét even makkelijker maken de twee te onderscheiden: de diagonale planken worden namelijk omlijst voor een rechte naad, waar een visgraatvloer meer als een puzzel in elkaar zit. Bij een Hongaarse punt ligt het bovenste deel van de stroken tegen elkaar. Je ziet zo de zogenaamde sergeantstrepen ontstaan. Je kunt bij merkvloerenwinkel.nl kiezen tussen PVC-vloeren die je in elkaar klikt of die je direct op de egale, kale vloer kunt plakken. Wij adviseren je graag!

Geschiedenis van de Hongaarse punt

De Hongaarse punt is met zijn net-even-anders uitstraling een bijzondere toevoeging aan elk interieur. Waarom de vloer deze naam draagt, kunnen we je helaas niet vertellen. Eén van de oudste Hongaarse punt vloeren is gevonden in Italië en niet in Hongarije. Dit was aan het begin van de 16e eeuw. Een eeuw later, in de tijd van Lodewijk XIV, werd de vloer veel in kastelen gelegd. In de moderne tijd begint de vloer ook bij de rijke Parijzenaren aan populariteit te willen. Anno nu is de vloer niet meer weg te denken uit de wereld van PVC. Je kunt met dit duurzame materiaal immers alle kanten op. De houtpatronen zijn haast niet van echt te onderscheiden!

Hoe leg ik een PVC vloer?

 

PVC tegel kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Waarom kiezen voor Hongaarse punt?

De Hongaarse punt vloer is er in diverse afmetingen, met verschillende houtprints en kan op meerdere manieren worden afgewerkt. Dit maakt dat de Hongaarse punt toe te passen is in elke ruimte, wat je woonstijl of smaak ook is. Je kunt kiezen voor een wat donkerdere variant die past bij een klassieke woning of een lichte soort die een meer moderne uitstraling heeft. Over het algemeen wordt gezegd dat de Hongaarse punt net wat subtieler en rustiger oogt dan een visgraatmotief. Het is in ieder geval de meer originele keuze. 

Ook leuk: visgraat PVC

Hongaarse punt PVC | merkvloerenwinkel.nl

De voordelen van Hongaarse punt PVC

We noemden al een aantal redenen waarom je met het kopen van een Hongaarse punt PVC-vloer een hele goede keuze maakt. Die hadden voornamelijk te maken met esthetiek. Er zijn echter ook een aantal zaken van praktische aard die zeker niet mogen worden vergeten. Deze elementen hebben voornamelijk te maken met de voordelen die kleven aan de eigenschappen van PVC:

  • PVC is slijtvast;
  • Het werkt geluidsdempend;
  • Het voelt comfortabel voor de voeten;
  • Het is het ideale materiaal in combinatie met vloerverwarming.

Je weet dus zeker dat je met de keuze voor PVC een duurzame beslissing neemt. Het is een investering die zichzelf zeker zal terugverdienen.

Blog: wat is PVC precies?

PVC Hongaarse punt kopen? Je doet het bij merkvloerenwinkel.nl

Wil jij jouw huis verrijken met een PVC-vloer in Hongaarse punt uitvoering? Je bent bij ons aan het juiste adres. We kunnen jou vloeren bieden tegen hele mooie prijzen. We verkopen onder andere PVC van Ambiant, Therdex en Douwes Dekker. Ook voor andere soorten vloerbedekking is er bij merkvloerenwinkel.nl genoeg keuze; denk aan laminaat, parket of onze traprenovaties. Vergeet ook de ondervloeren en accessoires niet! Ontdek het aanbod in de  online shop of neem contact met ons op.

Contact

VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl