Ondervloer lamelparket

Ga je aan de slag met het lamelparket van merkvloerenwinkel.nl? Uitstekende keuze! Voordat je de vloer gaat leggen is het echter wel belangrijk na te denken over het soort parket ondervloer dat je gaat gebruiken. Die keuze is immers net zo belangrijk, zowel voor je eigen comfort als voor je nieuwe parketvloer. Uiteraard kan merkvloerenwinkel.nl je bij de aankoop van een vloer altijd informeren over een bijpassende ondervloer. Leer meer over ons assortiment...

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 32 van 32 producten

Waarom heeft parket een ondervloer nodig?

De ondervloer is de laag die tussen je betonnen of houten fundament en je nieuwe merkvloerenwinkel.nl aankoop wordt gelegd. Die ondervloer vervult in ieder geval drie cruciale functies:

  1. het opvangen van kleine oneffenheden in de basisvloer
  2. het dempen van loop- en contactgeluid
  3. het beschermen van je parketvloer

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je vloer genieten en dus is het, zoals je kunt lezen, essentieel de juiste ondervloer in huis te halen. Wist je dat de vloer ook lekkerder aan je voeten voelt wanneer je er een ondervloer onder legt? Het geeft meer vering, waardoor je parket minder 'hard' aanvoelt.

Parket
 

Welke ondervloer voor parket?

Een ondervloer kan bestaan uit verschillende materialen, waaronder kurk, houtvezel, rubber en kunststof. Het is eigenlijk niet meer dan een dun laagje materiaal dat isolerend en dempend werkt. Stel je maar eens voor dat je je lamelparket direct op een betonnen basisvloer zou leggen. Je kan waarschijnlijk meteen bedenken waarom dat geen goed idee is. Het is belangrijk dat je vloer een beetje flexibel kan meebewegen met jouw loopje of de spelende kinderen. In ons assortiment vind je onder andere een alufoam ondervloer met een zeer goede dampremmende werking. De alufoam ondervloer is ook geschikt voor onder een vloerverwarming en is makkelijk te leggen door de plakstrip. Ook is er een kwaliteitsondervloer gemaakt van een hoogwaardig rubbermengsel. Met handig ondervloertape zorg jij dat de vloer geen kant op kan.

Let op! Vergeet niet onder bepaalde ondervloeren ook een vochtscherm toe te passen. Je plaatst zo'n dampscherm wanneer je parket legt op een minerale ondergrond, zoals beton. Er kan bij dit soort basisvloeren namelijk sprake zijn van opstijgend vocht.

Ondervloer laminaat
 

Ondervloer parket | merkvloerenwinkel.nl
 

Ondervloer pvc kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Een parket ondervloer leggen

Wanneer je met de planken van je nieuwe parketvloer aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de ondervloer op de juiste wijze hebt gelegd. Veeg om te beginnen alle viezigheid en gruis uit de weg. Rol daarna een stuk ondervloer uit langs de langste muur van de ruimte - althans, als dat ook dezelfde richting is waarin je van plan bent de vloer te leggen. Snijd deze af met een stanleymes wanneer je de uiterste wand hebt bereikt. Wanneer het tijd is om je tweede rij ondervloer uit te rollen, plak je ze aan elkaar. De naden moeten vlak tegen elkaar aan worden gelegd, overlappen mogen ze echter niet. Wanneer alles stevig op z'n plek ligt, is het tijd je lamelparket te leggen.

Accessoires
 

Ondervloer lamelparket kopen bij merkvloerenwinkel.nl

In ons assortiment vind je de parketvloeren van kwaliteitsmerk Hollandsche Vloeren. Deze vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en zijn er in tal van designs. Om veel en lang van deze vloer te kunnen genieten, moet je de juiste ondervloer plaatsen. Uiteraard kunnen de vloerexperts van merkvloerenwinkel.nl je helpen bij het uitzoeken van die ondervloer. We doen ons best onze producten zo snel mogelijk jouw kant op te sturen. Voor het goedkoopste, maar meest hoogwaardige laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact

VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl