Ondervloeren

Het belang van een goede ondervloer mag niet worden onderschat. Om optimaal van je nieuwe vloerbedekking te kunnen genieten, is het belangrijk voldoende tijd te spenderen aan het kiezen van de juiste ondervloer. Zo voorkom je ongemakken en gedoe in de toekomst. Gelukkig hebben wij voor elke soort vloer een passende ondervloer, of je nu laminaat, PVC of parket bij ons bestelt. Koop jouw ondervloer bij merkvloerenwinkel.nl en wij zorgen dat deze snel, goed verpakt en voor de beste prijs bij jou thuis wordt geleverd. Zo kan je snel met je nieuwe vloer aan de slag!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 99 producten

Ondervloer: PVC, laminaat en parket

Als jouw nieuwe vloer niet ook een geïntegreerde ondervloer heeft, is het essentieel deze los aan te schaffen. Weet dat niet elke ondervloer te gebruiken is in combinatie met elke willekeurige vloer. Zo zijn er speciale laminaat, parket, vinyl en klik PVC ondervloeren. Bij elke ondervloer en vloer combinatie moet er worden gekeken naar de belangrijkste eigenschappen van die ondervloer. Denk hierbij onder andere aan:

  • Vochtwering
  • Geluidsreductie
  • Het egaliserend vermogen
  • Toepasbaarheid in combinatie met vloerverwarming

Bij elk product staat vermeld welke eigenschappen deze heeft.

Ondervloer laminaat

Waarom een ondervloer?

Een ondervloer is een dunne laag vilt, rubber, schuim of een ander zacht materiaal. Deze laag helpt onder andere bij de geluidsabsorptie en isolatie van je vloer. Zeker in een appartement is het essentieel dat je ondervloer geluid genoeg dempt. Niemand wordt immers blij van het idee van een luidruchtige, stampende bovenbuurman. Denk maar eens na over een laminaatvloer die direct op een harde betonlaag zou worden gelegd. Je snapt dat je nieuwe vloer veel meer geluid zal maken en sneller zal slijten wanneer je deze niet laat rusten op een zachte ondergrond. Ook voorkomt zo'n ondervloer dat vocht kan doordringen.

Het opvangen van oneffenheden

Je kan je voorstellen dat een harde ondervloer als beton misschien wat putjes en gaatjes heeft. Ook kan het voorkomen dat de ondervloer niet geheel waterpas of wat ongelijk is. Door met een extra ondervloer aan de slag te gaan kan je deze oneffenheden eenvoudig opvangen. Scheelt weer egaliseren!

Blog: de juiste laminaat ondervloer
 

Ondervloer laminaat | merkvloerenwinkel.nl

Waarom voor een ondervloerplaat kiezen

Net als bij vloeren zijn er ook heel wat keuzes te maken bij het selecteren van een ondervloer. Zo heb je ze op rol, maar er zijn ook ondervloerplaten. Deze platen zijn vaak groen van kleur en kenmerkend is het hoge reductiegehalte qua loop- en contactgeluid. Dit is namelijk 19 dB, ideaal als je in een gehorig huis of appartement woont. De groene platen vangen vaak net wat grotere oneffenheden op dan hun broers op rol. Ze kunnen daarom wel over de meeste ondervloeren worden gelegd. Zelfs een draagvloer van planken is geen probleem. Zo hoef je deze er niet uit te slopen en heb je toch een stabiele basis. Wist je dat de keuze voor groene platen ook nog eens een mileuvriendelijke is? Restjes mogen gewoon op de composthoop! Het overwegen waard dus... Let echter wel op de dikte van de ondervloer in combinatie met je nieuwe trots. Je wilt niet dat de deur straks opeens niet meer open kan.

Klik PVC leggen
 

Ondervloer PVC of laminaat kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Ondervloer leggen

Het leggen van een ondervloer is vrij simpel. Belangrijk is dat je ruimte schoon en stofvrij is. Pak dus eerst even die bezem erbij. Je eerste paar ondervloerplaten leg je aan de lange zijde van de muur. Snij het laatste stuk van de baan af met een mes om precies goed uit te komen. Je doet dit door de gehele plaat naast de één-na-laatste plaat te leggen en het verschil af te tekenen. Insnijden, afbreken en je kunt door met de volgende rij. Het stuk dat je overhoudt, is weer het eerste deel van de tweede baan. Een ondervloer folie op rol, rol je ook eerst langs de langste wand uit. Je kunt ook hier de folie eenvoudig op maat snijden. Moeilijke hoekjes knip je makkelijk uit. Wel is het belangrijk de naden tussen de banen met aluminium tape dicht te maken. Zo is het gehele oppervlak beschermd en ligt de ondervloer lekker stevig.

Laminaat leggen
 

Een ondervloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Klik rond en ontdek welke ondervloer het beste bij jouw vloer, huis en wensen past. Uiteraard kunnen we je hier ook in adviseren. Zorg dat je genoeg ondervloer in huis haalt, want het is zonde als je klus vertraging oploopt. We doen ons best onze producten zo snel mogelijk jouw kant op te sturen. Voor het mooiste laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons webshopaanbod of neem contact met ons op.

Contact