Profielen

Profielen zijn een onmisbaar onderdeel in het afwerken van vloeren, trappen en andere constructies. Profielen worden gebruikt om randen weg te werken, overgangen tussen verschillende vloeren te maken en om bescherming te bieden tegen slijtage en beschadigingen. Een trapneusprofiel biedt bovendien ook een stukje veiligheid. In de meeste gevallen is deze immers voorzien van een anti-slipprofiel. Ga jij aan de slag met het leggen van laminaat, PVC of parket? Misschien heb je wel een traprenovatie op het oog! Vergeet dan zeker niet bijpassende profielen te bestellen. Ontdek het aanbod van merkvloerenwinkel.nl…

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 40 producten

Trapprofiel

Trapprofielen zijn speciaal ontworpen om trappen mooier, veiliger en duurzamer te maken. Ze worden gebruikt om de randen van traptreden af te werken en om bescherming te bieden tegen slijtage en beschadigingen. Traptreden worden vaak intensief gebruikt en zijn daarom gevoelig voor beschadigingen. Profielen zorgen ervoor dat de randen van treden niet kapot gaan en dat de treden dus langer meegaan. Ook is zo'n trapneusprofiel een veilige toevoeging aan je PVC trap: één van de belangrijkste functies van een trapprofiel is het bieden van grip. Door de speciale vormgeving van de profielen wordt voorkomen dat mensen uitglijden op gladde treden. Trapneusprofielen zijn er over het algemeen in verschillende materialen, zoals aluminium, messing en roestvrij staal, en in verschillende afwerkingen, zoals geanodiseerd, gepolijst en geborsteld.

Traprenovatie: PVC trap
 

Overgangsprofiel voor de vloer

Overgangsprofielen voor de vloer worden gebruikt om randen van vloerbedekkingen af te werken en om een vloeiende overgang tussen verschillende vloerbedekkingen te maken. Zo'n profiel is ten eerste fijn voor het oog. Twee vloeren die elkaar koud op elkaar ontmoeten, is natuurlijk geen gezicht. Afdekprofielen zijn er daarom, net als trapprofielen, in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Een andere belangrijke functie is het voorkomen van struikelgevaar. Als er geen overgangsprofiel wordt gebruikt bij de overgang tussen twee vloeren, kan er een kier of een hoogteverschil ontstaan. Overgangsprofielen zorgen ervoor dat deze overgangen gelijkmatig en veilig zijn.

Ook fijn: afdekprofielen bieden bovendien ook bescherming tegen slijtage. Zo wordt direct ook de levensduur van je vloer verlengd!

Ons aanbod PVC
 

Overgangsprofiel | merkvloerenwinkel.nl
 

Keuze van het juiste profiel

Het kiezen van het juiste profiel is belangrijk voor de look, veiligheid en duurzaamheid van trappen en vloeren. Bij het kiezen van een profiel moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals het materiaal, de afwerking en de toepassing van het profiel. Het materiaal en de kleur moeten bijvoorbeeld passen bij de stijl en het gebruik van de ruimte.

  • Bij het kiezen van een trapprofiel moet er rekening worden gehouden met de breedte van de traptreden en de hellingshoek van de trap.
  • Bij het kiezen van een overgangsprofiel moet er rekening worden gehouden met de dikte van de vloerbedekkingen en het eventuele hoogteverschil tussen de verschillende vloeren. 

Het profiel moet stevig worden bevestigd en goed aansluiten op de traptreden of vloerbedekkingen. Bij het installeren van het profiel moet er ook rekening worden gehouden met de expansie en krimp van de vloer.

Onze andere accessoires
 

Profielen kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Profielen zijn een essentieel onderdeel in het afwerken van trappen en vloeren. Daarom vind je bij merkvloerenwinkel.nl alleen profielen van topmerken, zoals Co-Pro en Peitsman. Ook voor een PVC voegstrip ben je bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment vind je naast handige accessoires ook gereedschappen die je helpen bij je renovatieklus. Voor het mooiste laminaat, PVCparket of een traprenovatieset ben je op merkvloerenwinkel.nl op de juiste plek. Ontdek ons aanbod of neem contact met ons op.

Contact