PVC tegels

PVC tegels zijn perfect als je dol bent op de robuuste look van steen, maar het praktische element van PVC ook erg fijn vindt. Veel PVC tegelvloeren hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze niet van echt natuursteen of beton te onderscheiden zijn. PVC tegels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kan een PVC tegel van 60 bij 60 centimeter of zelfs 100 bij 100 centimeter jouw woonruimte naar een nóg esthetischer level brengen. Daarnaast is het heel eenvoudig te leggen! Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl en bestel jouw favoriet vandaag nog.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 419 producten

Klik PVC leggen of plak PVC verlijmen?

In de basis bestaan er twee soorten PVC tegelvloeren:

  1. klik PVC tegels;
  2. PVC tegels die je op de geëgaliseerde vloer moet verlijmen.

In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen de plak tegels door een kundige vakman te laten verlijmen. Dit is onder andere omdat het een klus is waarbij meer precisie nodig is en er weinig ruimte is voor fouten. De vloerdelen worden direct op de vloer geplakt, waardoor een extra ondervloer overbodig is. Het is dan natuurlijk wel essentieel dat de ondervloer ook echt volledig egaal is. Zeker wanneer de vloer na het leggen met een wals wordt aangedrukt, zal deze megastrak komen te liggen. Ook kan deze direct tegen de muur aan worden gelegd. Dat is natuurlijk supermooi. Omdat de stroken geen klikverbinding hebben, zit je bij het leggen van de tegels niet vast aan een bepaald patroon.
 

Klik PVC-vloer leggen

Een plak PVC-vloer leggen kost nét even wat meer moeite, maar het resultaat zal het absoluut waard zijn. Een tegelvloer met klikverbinding heeft ook een prachtige uitstraling, maar heeft het bijkomende voordeel dat je deze prima zelf kunt leggen. Je hoeft je niet druk te maken over het egaliseren van de betonvloer of het in huis halen van voldoende lijm. Je hebt alleen de vloer en de ondervloer nodig. In veel gevallen zit de ondervloer zelfs in de tegel verwerkt. Als een puzzel steek je de zijkanten van de ene PVC tegel eenvoudig in de andere. We hebben een stappenplan voor je opgesteld waarmee je direct na het ontvangen van jouw vloer aan de slag kunt. Succes!

Hoe leg ik een PVC vloer?

 

PVC tegel kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Voordelen PVC tegels

Waarom zou je voor echte tegels gaan als je ook voor een PVC-vloer kunt kiezen? PVC heeft op bepaalde gebieden een aantal voordelen ten opzichte van tegels, maar ook tapijt of parket:

  • PVC is niet kapot te krijgen;
  • Het werkt geluidsdempend;
  • Het is comfortabel voor de voeten;
  • Het is het ideale materiaal in combinatie met vloerverwarming.

Daarnaast is het een stuk beter betaalbaar dan bijvoorbeeld een natuurstenen vloer. Omdat er zeer veel motieven en patronen te kiezen zijn, zal je uiteindelijk een vloer hebben die zeer natuurgetrouw is en precies past bij jouw smaak.

Blog: wat is PVC precies?
 

Een PVC vloer leggen? Wij helpen je graag! | merkvloerenwinkel.nl

PVC tegels onderhouden

In ons assortiment vind je verschillende kwaliteitsvloeren van verschillende merken. Omdat er nogal wat te kiezen valt qua design, maar ook qua formaat, zullen wij altijd ons best doen je zo goed mogelijk te adviseren. Zo kunnen we je bijvoorbeeld meer vertellen over het specifieke onderhoud van de verschillende vloeren in ons assortiment. We geven je hier vast een aantal algemene tips voor je PVC-vloer:

  • Houd zand of gruis zoveel mogelijk buiten de deur. Investeer in een goede mat;
  • Dweil regelmatig, maar gebruik niet teveel water in combinatie met chemische schoonmaakmiddelen. Dit kan leiden tot vlekken;
  • Iets gemorst? Gebruik dan een zachte doek om de vlek te verwijderen. Ga niet aan de slag met bijvoorbeeld een schuurspons, aangezien dit de toplaag kan aantasten;
  • Was, zeep of polish kan je ook beter links laten liggen. Dit kan een vettig laagje achterlaten dat weer vuil kan aantrekken.

Ook leuk: visgraat PVC

PVC tegels kopen? Je doet het bij merkvloerenwinkel.nl

Wil jij jouw huis verrijken met een knappe tegelvloer? Kies voor het gemak van PVC! Dit is ook nog eens een duurzame keuze. Ga je voor de tegels met de uitstraling van marmer van Ambiant of voor de betonlook vloerdelen in verschillende maten van COREtec? Ook voor andere soorten vloerbedekking is er bij merkvloerenwinkel.nl genoeg keuze. Wil je meer informatie of advies over laminaat, parket of onze traprenovaties? Ontdek het aanbod in de webshop of neem contact met ons op.

Contact


 

Tip! Ontdek dan onze stalen service voor de PVC-vloeren van Douwes Dekker, Sense en Quick-Step.