Wat is PVC? Wij leggen het uit!

Wat is PVC? Wij leggen het uit!

Als het gaat om het kiezen van een nieuwe vloer, is de PVC vloer tegenwoordig een hele populaire keuze. Maar er zijn vaak nog misverstanden rondom PVC vloeren, zoals de kwaliteit van het materiaal en de uitstraling vergeleken met een echte houten vloer. Echter, PVC kent talloze voordelen waardoor het wellicht een meer bewuste keuze is dan een vloer van ander materiaal. In deze blog leggen wij precies uit wat PVC is, welke voordelen de PVC vloer heeft, welke verschillende soorten PVC vloeren er zijn en hoe deze gemakkelijk zelf te monteren is. 

Ons aanbod PVC vloeren


 

Alles over PVC

PVC of polyvinylchloride is een van de bekendste kunststoffen welke voor eindeloos veel producten wordt gebruikt. PVC is heel duurzaam en volledig recyclebaar. Daarnaast geeft PVC een flexibel maar stevig gevoel aan het product. Ook is PVC heel veelzijdig en dankzij de huidige technieken zijn PVC vloeren haast niet te onderscheiden van een echt houten vloer. 

Voordelen PVC

De PVC vloer biedt talloze voordelen. Naast dat de huidige technieken het mogelijk hebben gemaakt van de PVC vloer bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer, komt deze vloer ook in vele verschillende soorten, patronen, maten en merken. Ook is de PVC vloer een relatief goedkope oplossing vergeleken met vloeren van natuurlijk materiaal. We zien veel van onze klanten zich verbazen over de voordelen van PVC. Hieronder hebben we alle voordelen van de PVC vloer op een rijtje gezet. 

  • PVC is goed te combineren met vloerverwarming en -koeling;
  • De PVC vloer is heel gemakkelijk schoon te houden;
  • PVC is een vochtbestendig materiaal en anti-slip dankzij de beschermende bovenlaag;
  • In tegenstelling tot vloeren van natuurlijk materiaal, is de PVC vloer geluiddempend;
  • Een PVC vloer heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 30 jaar;
  • PVC is stootbestendig, krast niet snel en veerkrachtig

Aangezien de PVC vloer stootbestendig is en makkelijk schoon te houden kan deze prima gelegd worden in ieder type huishouden. Daarnaast maakt de vochtbestendige eigenschap van PVC het mogelijk deze vloer in elke ruimte leggen, zo ook in de badkamer of keuken!

Verschillende soorten PVC

PVC is onwijs veelzijdig. Als het gaat om PVC vloeren bieden wij deze aan in verschillende soorten, maten, merken en patronen. Zo bieden wij de varianten rechte plank, tegel, visgraat en Hongaarse punt. Alle varianten hebben hun eigen unieke uitstraling en zo is er dus voor ieder wat wils! 

Populair: visgraat PVC


 

PVC-Click en PVC-Plak

Als het gaat om het technische aspect van de vloer, zijn er twee varianten mogelijk. Beide varianten zijn even gemakkelijk zelf te leggen, maar er zit wel een klein verschil in zowel de montage als de uitstraling.

Qua uitstraling zit het verschil tussen de PVC-Click en de PVC-Plak vloer in de strakheid. Dit houdt in dat bij een vloer die gelijmd of geplakt wordt de stroken dichter tegen elkaar aan gelegd worden. Het verschil met een PVC-Click vloer is nihil, maar toch heeft men zo zijn voorkeur. 

Voor een PVC-Plak vloer is het uiterst noodzakelijk de ondergrond eerst goed te egaliseren. Dit is een heel proces en moet nauwkeurig gedaan worden wil de geplakte vloer perfect gelegd kunnen worden. De PVC-Click vloer daarentegen is een stuk gemakkelijk zelf te leggen aangezien het egaliseren van de ondervloer niet nodig is. De PVC-Click stroken zijn minder flexibel dan PVC-Plak stroken en iets harder van textuur. Dit heeft als voordeel dat de PVC-Click vloer geen werking toont bij temperatuurverschillen of luchtvochtigheid. 

PVC ondervloeren


 

Verschil PVC en Hout

Veel klanten vertellen ons dat hun voorkeur bij een houten parket vloer of laminaat vloer ligt aangezien de PVC vloer niet dezelfde uitstraling kan bieden. Niets is minder waar. Dankzij de huidige patronen, structuren en technieken die worden toegepast op PVC, is deze haast niet te onderscheiden van een echte houten vloer. En daarbij komt, een houten parketvloer heeft een grote kans op verkleuring of uitzetting aangezien het een natuurproduct is. Dit zal bijna niet gebeuren met een PVC vloer aangezien kunststof deze eigenschappen niet heeft. De PVC vloer geeft dus dezelfde uitstraling, is duurzamer én onderhoudsvriendelijker dan vloeren van natuurproducten. 

Bestel jouw PVC vloer online 

Bestel gemakkelijk en snel jouw nieuwe PVC vloer online bij merkvloerenwinkel.nl. Wij verkopen veel verschillende merken PVC zoals Therdex, Ambiant en Moduleo. De stroken materiaal worden altijd per pakket geleverd. Na het aanklikken van het gewenste product vind je een rekenhulp welke gemakkelijk uitrekent hoeveel pakketten je nodig hebt. Wij rekenen met 5% zaagverlies voor een rechte plank vloer, voor een vloer met ander motief hanteren wij een ander zaagverlies percentage. Voor bestellingen boven de €500,00 bezorgen wij gratis in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Nog vragen over PVC en of het de juiste keuze voor jou is? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Tags:
PVC