Laminaat rechte plank

Met het laminaat in een rechte plank van merkvloerenwinkel.nl weet je zeker dat jouw huis er straks zeer stijlvol en tijdloos uitziet. De traditionele rechte plank heeft een rustige uitstraling en is eenvoudig te leggen. Onze rechte plank laminaatvloeren zijn er in veel designs, waardoor er voor elke smaak een perfecte vloer te vinden is. De laminaatplanken zijn er daarnaast in zowel regulier formaat, als in XXL formaat voor een extra stoere look. Ontdek jouw favoriet in onze webshop!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 350 producten

De verschillende soorten laminaat

Een aantal jaar geleden zou deze webshopcategorie gewoon 'laminaat' hebben geheten. Toen was immers bijna al het laminaat een recht-toe-recht-aan plank. Tegenwoordig is er bijvoorbeeld ook tegel laminaat dat, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, de uitstraling heeft van steen. Laminaat wordt namelijk niet alleen meer geassocieerd met houttexturen. Ook is de klassieke visgraatvloer anno nu weer helemaal trendy. De laminaatvloer in de vorm van een rechte plank blijft echter de meest gangbare en populaire laminaatsoort. 

Ook leuk: visgraat laminaat
 

Waarom laminaat in een rechte plank?

Ben je iemand die graag met de trends meegaat of vind je het belangrijker je huis tijdloos in te richten? Welke vloer je ook kiest, het eindresultaat zal hoe dan ook verbluffend zijn. Desalniettemin is het essentieel goed na te denken over welk soort laminaat je gaat leggen. Vloerbedekking is immers een grote investering. Houd bij je keuze in ieder geval de volgende factoren in je achterhoofd:

  • Wat voor soort huis heb ik?
  • Hoe groot is de ruimte en zit er een gekke vorm in?
  • Wat is mijn budget?
  • Hoeveel tijd heb ik nodig?

Een langwerpige plank past simpelweg in elk soort huis en in elke ruimte. Oude bouw of nieuwbouw; het maakt eigenlijk niks uit. Een visgraatvloer kan in bepaalde huizen nogal druk ogen, waardoor je meer rekening moet houden met bijvoorbeeld je interieur. Een voordeel van een rechte plank is dat deze veel sneller is gelegd dan bijvoorbeeld een visgraatvloer. Ook zijn de kosten van een rechte plank een stuk minder. 

Laminaat leggen: waar beginnen?

In de webshop van merkvloerenwinkel.nl vind je alles om zelf je laminaatvloer te leggen; van ondervloer tot plint. Met de juiste instructies en het juiste gereedschap is het leggen van een laminaatvloer bestaande uit rechte planken zeer goed te doen, zelfs voor een beginnende doe-het-zelver. Leer er meer over in ons stappenplan.

Tip! Eén van de merken die we verkopen in onze webshop is Quick-Step. Zij raden je aan bij het leggen van een vloer te starten in de linker hoek van de langste muur in de ruimte. Leg de planken in dezelfde richting als het grootste raam.

Hoe leg je laminaat?

Jouw laminaatvloer onderhouden

Als je laminaat eenmaal is gelegd, is het zaak deze goed te onderhouden. Dit verlengt immers de levensduur van je nieuwe aanwinst. Het is belangrijk de toplaag redelijk te ontzien. Vermijd daarom krassen door bijvoorbeeld zand. Regelmatig stofzuigen en vegen is essentieel. Neem je vloer geregeld af met een vochtige doek en allesreiniger. Voorkom echter dat je de vloer te nat maakt. Zo geniet je het langst van je vloer. In onze shop vind je rechte plank laminaat van merken als:

We bieden je laminaatvloeren voor de scherpste prijs. Daarnaast hebben we geregeld toffe laminaat aanbiedingen die je eigenlijk niet kan laten liggen. Ook zit er op bepaalde vloeren een standaard korting die flink kan oplopen. 

Een laminaatvloer in rechte plank uitvoering kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Maak van jouw woning een prachtig geheel door vandaag nog jouw favoriete laminaat in een rechte plank uitvoering te bestellen. Ook voor andere soorten vloerbedekking ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je bijvoorbeeld meer weten over PVC, parket of zie je een traprenovatie wel zitten? Ontdek ons online assortiment of neem contact met ons op.

Contact