Wat is laminaat? En wat zijn de voordelen?

Wat is laminaat? En wat zijn de voordelen?

Laminaat wordt gemaakt van een combinatie tussen kunststof en hout. Als je laminaat uit elkaar zou halen, kom je vier lagen tegen. De kern is gemaakt van samengeperst hout, of HDF. De HDF laag zorgt ervoor dat laminaat een stevig materiaal is. De onderste laag bestaat uit een kunststof welke vochtbestendig is. Vaak is deze laag gemaakt van fenolhars of melamine, afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat. Dan volgt er een laag op welke een houtmotief of tegelmotief is geprint, afhankelijk van het design van het laminaat. En tot slot de toplaag welke ook bestaat uit melamine. De toplaag heeft net als de onderlaag een vochtbestendige functie en daarnaast vormt deze laag een blokkade voor UV straling waardoor verkleuring bij laminaat minimaal blijft. 

Bij merkvloerenwinkel.nl vind je laminaat vloeren in verschillende varianten, zoals de rechte plank laminaat, tegel laminaat en visgraat laminaat. Ook verkopen wij vele merken laminaat zoals Quick-Step, Beautifloor en Ambiant. 

Duurzaam en herbruikbaar

Laminaat bestaat uit een combinatie van kunststof en hout, waarbij hout de overhand heeft. Het meeste laminaat bevat een FSC-keurmerk wat aantoont dat het hout op een verantwoorde manier gekapt is. Ook heeft laminaat een lange levensduur en wordt elke laminaatvloer gelegd aan de hand van een kliksysteem waardoor er geen chemicaliën zoals lijm aan te pas komen bij het leggen van een laminaatvloer. 

Ons aanbod laminaatvloeren


 

De voordelen van laminaat

Naast het feit dat een laminaatvloer een duurzame keus is, biedt laminaat nog meerdere voordelen. Hieronder hebben we alle voordelen op een rijtje gezet om de keuze voor laminaat (nog) makkelijker te maken!

  • Een laminaat vloer heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding;
  • Laminaat is waarschijnlijk de meest eenvoudige vloer om eigenhandig te leggen dankzij het kliksysteem;
  • Dankzij de vochtbestendige bovenlaag is laminaat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden;
  • Een laminaatvloer is in verschillende designs verkrijgbaar. Zo zijn er tegenwoordig zelfs soorten laminaat welke de look&feel van echt hout hebben;
  • Laminaat is weinig gevoelig voor verkleuring en werking

Zelf laminaat leggen 

Laminaat wordt tegenwoordig veel gelegd aan de hand van een kliksysteem. Dit maakt het een zeer eenvoudige vloer om zelf te leggen! Elke plank heeft een holle en een bolle kant, waardoor je al snel door hebt hoe de planken in elkaar klikken. 

Let er wel op dat voordat je het laminaat gaat leggen je altijd eerst een ondervloer moet plaatsen. En ook deze ondervloer biedt veel voordelen. Zo zorgt een goede ondervloer namelijk voor geluiddemping, egalisering en het doorlaten van vloerverwarming of -koeling. Ga gemakkelijk zelf aan de slag met het leggen van een laminaatvloer. Houd onze handleiding voor het leggen van laminaat bij de hand! 

Handleiding: hoe leg ik laminaat?


 

Bestel jouw laminaatvloer online bij merkvloerenwinkel.nl

Bestel gemakkelijk en snel jouw nieuwe vloer online bij merkvloerenwinkel.nl. Wij verkopen veel verschillende merken laminaat zoals Beautifloor, Ambiant en Quick-Step. De stroken materiaal worden altijd per pakket geleverd. Na het aanklikken van het gewenste product vind je een rekenhulp welke gemakkelijk uitrekent hoeveel pakketten je nodig hebt. Wij rekenen met 5% zaagverlies voor een rechte plank vloer, dit is slechts een indicatie en kan tevens per motief anders zijn. Voor bestellingen boven de €500,00 bezorgen wij gratis in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Nog vragen over laminaat en of het de juiste keuze voor jou is? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Tags: