PVC rechte plank

PVC in een rechte plank is absoluut iets voor jou. Zoals je weet is PVC er in oneindig veel maten, kleuren, legpatronen en designs. Vind je het door het grote aanbod lastig kiezen? Denk dan eens aan de traditionele rechte plank PVC met zijn rustige en natuurgetrouwe uitstraling. De dessins zijn niet van echt hout te onderscheiden. PVC in rechte plank uitvoering is in allerlei breedtes te verkrijgen. Zo zijn wij fan van de brede XL planken die stoer, praktisch en makkelijk te leggen zijn. Bestel jouw vloer bij merkvloerenwinkel.nl.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 948 producten

Waarom rechte plank PVC?

De rechte plank is de klassieker onder de legpatronen. Stijlvol in zijn eenvoud, maar door de verschillende patronen en breedtes ook speels en eigentijds. Het is daarom een classy en esthetische toevoeging aan elk interieur. PVC in een rechte plank komt qua natuurgetrouwheid waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een houten vloeren. Dit komt zowel door het reliëf als het design dat zeer echt lijkt. PVC stroken zitten qua gevoel aan de voeten en geluidsdemping echter wel op een heel ander niveau. PVC is veel comfortabeler!

Wist je dat… Het meest voorkomende patroon bij lange planken het wildverband is? Dit houdt kortgezegd in dat het reststuk van de eerste baan aan het begin van de tweede wordt gebruikt. De planken verspringen op een min of meer onregelmatige manier, wat weer voor een speelse uitstraling zorgt.

Ook leuk: visgraat PVC
 

Voordelen PVC vloer rechte stroken

PVC-vloeren kennen een groot aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld tegels, tapijt of hout. PVC is…

  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Slijtvast;
  • Betaalbaar;
  • Perfect voor vochtige ruimtes;
  • Hufterproof;
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Een recht-toe-recht-aan vloer is de meest makkelijk te leggen vloer. Kies dus voor een PVC-vloer met een rechte plank legpatroon.

Wat kost PVC?
 

Een PVC vloer met rechte planken kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Click PVC leggen

Zoals je misschien wel weet zijn er twee soorten PVC-vloeren:

  1. Een plak variant, die je op een geëgaliseerde betonvloer moet lijmen;
  2. Click PVC, die je als een laminaatvloer eenvoudig in elkaar klikt.

Je snapt dat de tweede variant nét even wat makkelijker te leggen is. Je hebt immers slechts een ondervloer nodig en hoeft je niet druk te maken over de betonvloer daaronder. Er zijn zelfs click PVC vloeren met een geïntegreerde ondervloer. Ontdek ons stappenplan als je je bestelling binnen hebt en vol goede moed aan de slag wilt.

Stappenplan: click PVC leggen
 

Een PVC met rechte planken kopen? | merkvloerenwinkel.nl

PVC ondervloer

Veel click PVC vloeren hebben een geïntegreerde ondervloer. Voor deze vloeren is het niet nodig om een extra ondervloer te nemen. Voor de vloeren die dit niet hebben, is een ondervloer wel nodig. Dit verlengt de levensduur van je vloer. Er zal minder beweging in zitten en het maakt de vloer stiller. Bij de keuze van een goede ondervloer is het belangrijk om rekening te houden met eventuele vloerverwarming en geluidsreductie. Ook zijn er speciale vochtwerende ondervloeren die ideaal zijn op betonvloeren.

Een PVC-vloer in rechte plank uitvoering kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Er keuze alom op het gebied van PVC-vloeren. Ga je voor XL Therdex PVC in een lichte houtlook of voor de smalle planken van Quick-Step? Ook voor andere soorten vloerbedekking is er bij merkvloerenwinkel.nl genoeg te ontdekken. Wil je bijvoorbeeld meer weten over ons aanbod laminaat, parket of onze traprenovaties? Ontdek het online aanbod of neem contact met ons op.

Contact

 

 

Tip! Ontdek dan onze stalen service.