Gereedschap

Heb je een mooie PVC- of laminaatvloer uitgekozen en wil je deze eerdaags gaan leggen? Het is dan essentieel om het juiste en beste gereedschap in huis te halen. Het gebruik van goed gereedschap maakt het leggen van je vloer een stukje gemakkelijker en zorgt ervoor dat deze niet zal beschadigen. Naast de tools voor het leggen hebben wij ook allerlei materialen die je helpen bij de voorbereiding. Denk maar aan gereedschap voor het verlijmen van plak PVC of om de basisvloer te egaliseren. Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

Het leggen van je vloer

Wanneer je je ondervloer hebt gelegd en klaar bent om met de planken van je PVC, parket of laminaat aan de slag te gaan, is het zaak om even een dubbelcheck te doen: heb je wel al het benodigde gereedschap klaarstaan? Je kan hierbij denken aan zaken als een laminaatsnijder, hamer of een verstekzaag, maar ook aan een stanleymes of een installatieset. Deze laatste is essentieel wanneer je je vloer zonder beschadigingen wilt leggen. We verkopen zo'n Quick-Step plaatsingsset met allerlei handige materialen:

  • stootblok
  • aanpasbare afstandsblokjes/wiggetjes (om voor geschikte uitzettingsvoegen te zorgen)
  • trekijzer

Het stootblok plaats je tegen het laminaat dat in elkaar is geklikt, maar nog niet helemaal vlak ligt. Tik met een hamer rustig tegen het blok zodat de verbinding mooi in elkaar valt. Een aanslagijzer of trekijzer helpt je op plekken waar het aanslagblok niet past, zoals bijvoorbeeld bij de laatste rij planken. Met de afstandsblokjes kan je ruimte tussen je vloer en de wand creëren, zodat de vloer plek heeft om te 'leven'. 

Laminaat

De juiste voorbereiding

Er moet niet vergeten worden dat het leggen van je nieuwe vloer eigenlijk al begint bij de basisvloer. Deze moet, voordat je met een eventuele ondervloer aan de slag gaat, relatief egaal zijn. Hele kleine putjes of andere oneffenheden maken niet heel veel uit, maar grote gaten of beschadigingen moeten opgevuld worden worden. Een ondervloer vangt immers maar een deel van die zaken op. Met behulp van een egaliseer uitvlakstrijker verspreid je op de juiste manier de egaline die je basisvloer vlak en strak maakt. Voor het voorbehandelen van absorberende, vochtongevoelige ondergronden die geëgaliseerd moeten worden gebruik je weer een primer en vachtroller. Zeker wanneer je een plak PVC-vloer gaat verlijmen is zo'n ultiem vlakke vloer essentieel. Je gebruikt uiteraard een lijmkam voor het aanbrengen van de lijm waarmee je je vloer op de onderlaag plakt.

Egaliseren
 

Ondervloer parket | merkvloerenwinkel.nl
 

Gereedschap kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Ook voor de kers op de taart is het juiste gereedschap onmisbaar: de plinten! Met een verstekschaar zorg je ervoor dat platte plinten en harde afwerklijsten in een keurige hoek van 45 graden worden geknipt. Je kan zo op eenvoudige wijze de hoekjes zonder na te denken prachtig afwerken. In ons assortiment vind je de beste gereedschappen voor jouw klus. Voor het goedkoopste, maar meest hoogwaardige laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl uiteraard ook aan het juiste adres. Vergeet ook zeker de ondervloer niet. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact