PVC visgraat

Als je kiest voor visgraat PVC ben je verzekerd van een vloer met een grandioze uitstraling. Een visgraatpatroon herken je aan de vloerdelen die in een hoek van 45 graden worden gelegd. Vroeger zag je het veel in adellijke woningen en paleizen; anno nu is visgraat misschien wel de meest trendy soort vloer in Nederland. PVC visgraatvloeren zijn er in twee varianten: makkelijk zelf te leggen klik PVC en vloerdelen die je direct op de grond moet verlijmen. Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl en bestel jouw favoriet!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 341 producten

PVC visgraat: een stijlvolle investering

Naast laminaat visgraat, visgraat tegels en parket in visgraatmotief, is ook het leggen van een visgraat PVC-vloer niet meer weg te denken uit de wereld van vloerbedekking. Kies je voor een vloer met extra brede planken, gaat je hart sneller kloppen van het zogenaamde walvisgraat of vind je met name het houtpatroon essentieel? Visgraat PVC is er in allerlei soorten en maten, dus er is genoeg te kiezen. Wat je beslissing ook wordt, met een visgraatvloer weet je zeker dat je je huis van een stijlvolle, tijdloze touch voorziet. Of je nou een nieuwbouwhuis of een jaren '30 woning hebt; visgraat is overal op zijn plek.

Ook leuk: visgraat laminaat

PVC visgraat kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Klik PVC visgraat of plak PVC verlijmen?

We noemden ze al even: de twee soorten PVC in visgraatmotief. Het grote voordeel van de klikvariant is dat deze als een puzzel zelf te leggen is. Misschien lijkt het je wat spannend. in tegenstelling tot een rechte plank heb je bij het leggen van een visgraatvloer immers te maken met een iets gecompliceerder patroon. Wij kunnen je echter verzekeren dat elke gemiddelde doe-het-zelver met de juiste instructies prima zelf aan de slag kan. Er zijn vloerdelen mét en zonder geïntegreerde ondervloer. Als je je vloerdelen op de grond wilt lijmen, heb je vaak een net wat strakker resultaat. Wel moet je zorgen voor een zeer egale ondervloer en is er weinig ruimte voor foutjes. Plak PVC is dus ook zeker prima zelf te leggen, alleen is nét wat meer kluservaring vereist.

Zelf egaliseren? Lees het stappenplan!

Klik PVC visgraat leggen

Om zelf een klik PVC visgraatvloer te leggen, is het zaak een aantal stappen te volgen. De specifieke instructies zitten in veel gevallen bij het pakket dat je bestelt. Hier geven we je graag vast wat algemene tips om je voor te bereiden op de klus.

  1. Zorg ervoor dat je de juiste ondervloer in huis hebt gehaald en dat deze vlak ligt en schoon is. Als je vloerdelen met een geïntegreerde ondervloer hebt, hoef je je daar uiteraard niet druk om te maken.
  2. Teken vervolgens de hartlijn (of gebruik een gespannen touw). Dit is de lijn die de langste baan die je kunt leggen zonder last te hebben van onderbrekingen symboliseert. Deze lijn is je startpunt.
  3. Je vloer bestaat uit een linker- en rechterdeel. Je klikt deze in elkaar en zorgt dat de bovenste rechterpunt van beiden precies op de lijn liggen. Je eerst V-vorm ligt; tijd voor de rest!
  4. Als de eerste baan strak ligt, kan het eigenlijk niet meer misgaan. Je klikt de delen in elkaar en bedekt zo langzamerhand steeds meer ondervloer. Gekke hoeken of leidingen maken het je af en toe lastig, maar een Stanleymes biedt bij PVC uitkomst.

Meer informatie: hoe leg ik een PVC vloer?

PVC visgraat kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Waarom kiezen voor visgraat?

In vergelijking met echt hout is PVC de goedkopere en stiekem ook de meer onderhoudsvriendelijke optie. PVC heeft tegenwoordig ook een zeer realistische uitstraling die bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Ook heeft PVC een groot aantal andere voordelen:

  • Het heeft een geluiddempende werking;
  • Het is een slijtvaste vloer;
  • PVC is goed te combineren met vloerkoeling en vloerverwarming;
  • Het is waterafstotend en makkelijk te reiningen.

Woonbladen en interieuraccounts op Instagram kunnen niet meer zonder de visgraatvloer. Visgraat is hot! Het geeft je huis een flinke meerwaarde en is te combineren met alle soorten meubels. Van modern tot klassiek en van trendy tot industrieel; met visgraat PVC kan je nooit de fout ingaan.

Blog: wat is PVC precies?
 

PVC visgraat kopen? Je doet het bij merkvloerenwinkel.nl

In ons assortiment vind je visgraatvloeren van allerlei merken. Zo verkopen we bijvoorbeeld de kwaliteitsvloerdelen van Therdex, COREtec PVC of Moduleo visgraat. Wil je meer informatie over ons aanbod (visgraat) laminaat, parket of onze traprenovaties? Ontdek het assortiment in de online shop of neem contact met ons op.

Contact