Onderhoudsmiddelen

Het juiste onderhoud is de sleutel tot een lang en gelukkig leven van je PVC, laminaat of parket. Bij gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen blijft een laminaat- of PVC-vloer langer mooi, waardoor je er intenser van kunt genieten. Een vloer te vaak onderhouden is echter niet goed. Zoek de juiste balans en volg de instructies van het betreffende onderhouds- of schoonmaakmiddel. In de webshop van merkvloerenwinkel.nl vind je verschillende reinigers van meerdere merken. Kies het middel dat perfect past bij de eisen van jouw vloer. Ontdek ons kwalitatieve aanbod...

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 70 producten

PVC-vloer schoonmaken

PVC is geweldig voor mensen die een mooie, maar ook sterke vloer zoeken. PVC kan absoluut tegen een stootje en vraagt weinig geks van zijn eigenaar. PVC-vloeren zijn namelijk heel eenvoudig te onderhouden. Veeg regelmatig stof en vuil weg met een zachte bezem of stofzuiger en maak de vloer vervolgens schoon met een milde zeep en warm water. Maar pas op! Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen. Het kan verleidelijk zijn om die vlekken weg te schrobben met een stevige spons, maar je PVC-vloer zal je er niet mooier op worden. Je zult alleen maar krassen en beschadigingen op je vloer achterlaten. Kies voor de veilige weg en haal een speciaal ontwikkelend PVC onderhoudsmiddel in huis.

Ons aanbod klik & plak PVC
 

Laminaat schoonmaken

Laminaat is betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden - geen wonder dat het zo populair is! Maar net als PVC-vloeren zijn er enkele regels die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je het beste uit je laminaatvloer haalt. Vermijd krassen en beschadigingen door je meubels te voorzien van viltjes, vraag bezoek hun naaldhakken op de gang te zetten, en pak direct een vochtige doek wanneer je iets morst. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger om vuil weg te halen. Gebruik vervolgens een sopje van warm water en een mild schoonmaakmiddel om de vloer schoon te maken, bijvoorbeeld één van de reinigers uit deze categorie.

Let op: wees voorzichtig met de hoeveelheid water die je gebruikt. Laminaatvloeren zijn niet waterdicht en overtollig water kan onder de vloer terechtkomen en problemen veroorzaken.

Ons aanbod laminaat
 

Vloer onderhouden | merkvloerenwinkel.nl
 

Houten vloer schoonmaken

Parket is mooi, tijdloos en stijlvol, maar heeft vaak wel wat extra liefde en aandacht nodig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is belangrijk, maar je moet ook zorgen dat je geen krassen maakt. Til je meubels dus altijd op als je ze wilt verplaatsen. Verplaatsen an sich is geen gek idee; je vermindert zo misschien wel excessieve verkleuringen door zonlicht op je vloer. Als er toch beschadigingen ontstaan, kun je een beetje was of lak gebruiken om ze te camoufleren. Als het gaat om het reinigen van je parketvloer, gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel dat is ontworpen voor parketvloeren. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, want deze kunnen het hout beschadigen.

Tip! Het is ook een goed idee om de vloer periodiek te laten polijsten om het zijn glans te laten behouden.

Onze andere accessoires
 

Onderhoudsmiddelen voor je vloer koop je op merkvloerenwinkel.nl

Het onderhouden van je vloer is een belangrijke, maar gelukkig ook een zeer gemakkelijke klus - mits je de juiste stappen volgt. Door je vloer regelmatig schoon te maken, voorzichtig te zijn met je meubels en vlekken snel weg te halen, zul je zien dat je PVC, laminaat of parket er als nieuw uit blijft zien. En als je vloer gelukkig is, ben jij dat ook! Voor het mooiste laminaat, PVCparket of een traprenovatieset ben je op merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons aanbod of neem contact met ons op.

Contact