Ondervloer PVC

Gemakkelijk schoon te houden, eenvoudig te onderhouden en simpel zelf te leggen; het is geen wonder dat PVC de favoriete vloersoort van vele Nederlandse huiseigenaren is. Een egaliserende en isolerende PVC ondervloer verlengt de levensduur van jouw nieuwe aanwinst en dus is het essentieel een goede, bijpassende ondervloer in huis te halen. Een vochtwerende en geluiddichte ondervloer geeft jouw mooiste PVC-vloer een stabiele basis. Uiteraard kan merkvloerenwinkel.nl je bij de aankoop van een vloer altijd informeren over een bijpassende ondervloer.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 85 producten

Waarom heeft PVC een ondervloer nodig?

Veel klik PVC-vloeren uit onze collectie hebben een geïntegreerde ondervloer. Voor deze vloeren is het niet nodig om een extra ondervloer te nemen. Voor de PVC-vloeren die niet zo'n extra onderlaag hebben, is de juist ondervloer ontzettend belangrijk. Het geeft je vloer een ondersteunende, stabiele en egale basis, waardoor deze minder zal bewegen. Hierdoor wordt de kans op beschadiging ook minder. Bij de keuze is het tevens belangrijk om rekening te houden met eventuele vloerverwarming en geluidsreductie. Woon je bijvoorbeeld in een appartement? Let er dan op dat je een ondervloer gebruikt met een hoge geluidsdemping.

Tip! Voordat je een ondervloer en vloer gaat leggen, is het essentieel dat de ondergrond (zoals beton of hout) droog, vlak en stof- en vetvrij is.

PVC-vloeren
 

De verschillende soorten ondervloeren

Een harde vloer kan oncomfortabel aan de voeten voelen. Ouders van jonge kinderen kunnen zich ook inleven in het ongemak van zitten of knielen op een harde vloer - en dan hebben we het nog niet over het eventuele vallen van die kinderen. De juiste ondervloer kan jouw nieuwe PVC aanwinst een stuk comfortabeler aan laten voelen. De extra demping maakt je PVC-vloer wat flexibeler. Dit betekent echter niet dat elke zachte ondervloer een goede optie. Een te flexibele ondervloer geeft weer te weinig houvast, waardoor je PVC gaat buigen. De juiste ondervloeren voor PVC zijn soorten die de vloer enigszins dempen, maar geen merkbare beweging onder de voeten toelaten. Opties zijn onder andere de:

  • Zilverfolie: deze beschermt tegen optrekkend vocht, vangt kleine oneffenheden op en is warmte-isolerend.
  • Rubberen ondervloer: deze is relatief goedkoop en goed geluiddempend.
  • Kurken ondervloer: deze ondervloer is milieuvriendelijk, geluiddempend en isoleert goed. Kenmerkend is ook de optimale drukverdeling.

Ondervloer laminaat
 

Ondervloer PVC | merkvloerenwinkel.nl
 

Ondervloer pvc kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Een PVC ondervloer leggen

Een nette ondervloer begint bij het prepareren van de onder-ondervloer. Begin met het vegen van het betonnen of houten fundament en reinig deze grondig. Kleinere oneffenheden zijn niet heel erg; de PVC ondervloer is in de meeste gevallen dik genoeg om deze te kunnen opvangen. Indien de ondervloer bestaat uit vezelplaat dient er eerst een vochtscherm geplaatst te worden. Hiermee wordt optrekkend vocht voorkomen. Leg vervolgens de rol of platen van ondervloermateriaal over de lengte van de vloer. Snij bij het bereiken van een muur de rol of plaat af zodat deze strak tegen de muur past. Breng vervolgens tape aan langs de naden om de stukken op hun plaats te houden. 

Klik PVC leggen
 

Ondervloer PVC kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Je geniet nóg meer van je PVC-vloer wanneer je ook met de juiste ondervloer aan de slag gaat. Uiteraard kunnen de vloerspecialisten van merkvloerenwinkel.nl je helpen bij het uitzoeken van die ondervloer. Ook zullen we je adviseren over de hoeveelheid ondervloer die je nodig gaat hebben. We doen ons best onze producten zo snel mogelijk jouw kant op te sturen en doen dit voor een eerlijke prijs. Voor het mooiste en beste laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons webshop assortiment of neem contact met ons op.

Contact