Visgraat laminaat

Met visgraat laminaat geef je je woning een sfeervolle vloer met karakter, maar dan zonder het prijskaartje dat hangt aan hout. Een laminaatvloer in visgraatmotief is klassiek, tijdloos, maar toch helemaal trendy. Het is misschien wel de populairste vloer van het moment. Kenmerkend zijn de vloerdelen die in een hoek van 45° worden gelegd. Kies je voor smalle planken in een donkere houtkleur of een bredere plank in een lichte tint eiken? Ontdek jouw favoriet in onze webshop!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten

Laminaat visgraat: een trendy vloer met adellijke roots

Al in 16e eeuw werden Franse en Italiaanse huizen van adellijke families verrijkt met een visgraatvloer. Na een tijdje afwezig te zijn geweest, heeft het visgraatmotief een paar jaar geleden een heuse comeback gemaakt. Of je nu een statig jaren ’30 huis of een pas opgeleverde nieuwbouwwoning hebt, visgraat is anno nu misschien wel de meest gewilde vloer. Waar visgraatvloeren vroeger altijd van hout waren, worden ze tegenwoordig van verschillende materialen gemaakt. PVC, tegels, maar dus ook laminaat visgraat is niet meer weg te denken uit de wereld van vloerbedekking.

Ook interessant: visgraat PVC
 

Waarom visgraat laminaat?

De visgraatvloer dankt zijn naam dus niet aan het materiaal van de vloerdelen, maar aan het legpatroon. De delen worden in een zogenaamde v-vorm gelegd, waardoor het doet denken aan de graat van een vis. Dit motief maakt een ruimte speels en nét even anders dan een recht-toe-recht-aan vloer. Omdat het een ruimte groter doet lijken, is het geschikt voor elke kamer in huis. Hoe breder de plank, hoe rustiger de ruimte oogt. Door voor laminaat te gaan, kies je voor een onderhoudsvriendelijke, duurzame en kwalitatieve vloer voor een mooie prijs. Het maakt visgraat laminaat goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld hout.

Blog: de voordelen van laminaat
 

Een visgraat laminaat van Ambiant kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Visgraat laminaat leggen

Visgraat laminaat heeft hetzelfde kliksysteem als regulier kliklaminaat. Hierdoor is het dus ook mogelijk om zelf een visgraat vloer te leggen. Het lijkt op het eerste oog wat lastiger in vergelijking met bijvoorbeeld rechte plank laminaat. Wanneer je echter goed begint met het leggen, zal het aan de randen een kwestie zijn van goed afmeten en verstekzagen. Houd de volgende tips in het achterhoofd:

  • Bepaal eerst de legrichting. Vaak heeft de lengterichting de voorkeur om zo de diepte in de ruimte te benadrukken. Houd ook de natuurlijke lichtinval in de gaten. Het is veelal het mooist om de vloerdelen richting het licht te leggen.
  • Het startpunt wordt ook wel de hartlijn genoemd. De meest handige spot om vanuit te beginnen is de plek waar je zonder onderbrekingen de langste baan kan leggen. Vanuit hier kan je verder.
  • Je patroon bestaat altijd uit een linker- en rechterdeel. Leg deze om en om naast elkaar in het patroon.
  • Gooi geen stukken hout weg die je in verstek hebt gezaagd. Wie weet kan je ze in een andere hoek van de kamer gebruiken.
  • Houd net als bij ander laminaat ruimte over tussen de vloer en de muur. Denk aan 1 á 1,5 centimeter. Deze opening vul je later op de met de plint.

Visgraat parketvloer kopen?
 

Een visgraat laminaatvloer kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Visgraat laminaat kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Voor kwalitatief en goedkoop visgraat laminaat ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Geef jouw woning dus een statige, maar trendy look door vandaag nog jouw favoriete visgraatvloer te bestellen. Vergeet tevens de ondervloer niet! Ook voor andere soorten vloerbedekking, zoals PVC of parket ben je bij ons aan het juiste adres. Misschien zie je daarnaast een traprenovatie wel zitten?

Contact

VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl