Kit

Je weet het: merkvloerenwinkel.nl is niet alleen dé plek voor PVC, laminaat en parket van topmerken, maar ook voor allerlei passende accessoires. Bij het leggen van een vloer komen veel aspecten kijken, waaronder het netjes afwerken van bijvoorbeeld plinten en profielen. Dit is waar de juiste kit van onschatbare waarde is. Bij ons vind je een breed scala aan kitten in verschillende kleuren, zodat je altijd de perfecte match voor jouw vloer hebt. Ontdek de voordelen van onze hoogwaardige kitten van onder andere PPC en Soudal, en hoe ze jouw woonproject naar een kittiger niveau kunnen tillen!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 59 producten

Waarom kitten?

Bij het plaatsen van een vloer is het belangrijk om aandacht te besteden aan de afwerking. Het kitten van plinten en profielen zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, maar ook voor bescherming  tegen stof en vuil. Dit maakt het schoonmaken eenvoudiger en draagt bij aan een hygiënischer leefomgeving. Daarnaast voorkomt het indringen van vocht, wat cruciaal is voor het behoud van de kwaliteit van je vloer. Vocht kan schade veroorzaken aan zowel PVC-, laminaat- als houten vloeren, zoals het opbollen of kromtrekken van het materiaal. Een goede kit zorgt voor een waterdichte afdichting, waardoor je vloer langer meegaat en zijn schoonheid behoudt.

Plinten
 

Duurzaamheid en esthetiek van je vloer

Een strak afgewerkte vloer ziet er niet alleen mooier uit, maar is ook duurzamer. Naden en kieren kunnen na verloop van tijd slijtage en beschadigingen veroorzaken, wat de levensduur van je vloer verkort. Door gebruik te maken van kwalitatieve kit, zoals onze ColorSealant of Soudal kit, zorg je ervoor dat je vloer bestand is tegen de dagelijkse slijtage. Bovendien geeft een goed afgewerkte vloer een gevoel van compleetheid en luxe aan je interieur, wat de waarde van je woning kan verhogen. Door de juiste kit te gebruiken, creëer je een naadloze overgang tussen verschillende elementen in je interieur. Dit zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijk resultaat, maar maakt ook het onderhoud van je vloer eenvoudiger en efficiënter.

Profielen

ColorSealant van Unika | merkvloerenwinkel.nl
 

De voordelen van kleurige kitten

Eén van de grootste voordelen van onze kitten is de variëteit aan kleuren. De mogelijkheid om de kleur van de kit aan te passen aan je vloer zorgt voor een harmonieuze uitstraling. Of je nu kiest voor een neutrale tint die opgaat in je vloer of een opvallende kleur die een statement maakt, bij ons vind je altijd de perfecte kit. De ColorSealant en Soudal kitten zijn speciaal ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de populairste vloerkleuren. Dit betekent dat je niet langer hoeft te worstelen met een ongewenst kleurverschil tussen je vloer en de afwerking.

Ook fijn: Onze kitten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel. Ze zijn flexibel, wat betekent dat ze kunnen meebewegen met de natuurlijke uitzetting en krimp van materialen. Dit voorkomt scheuren en barsten. Bovendien zijn ze vaak multi-inzetbaar, waardoor je ze ook goed kunt toepassen bij kozijnen, sanitair of in de keuken.

Al onze vloeraccessoires

Tips voor het aanbrengen van kit

Een goede voorbereiding en de juiste techniek zijn essentieel voor een perfect resultaat. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Reinig de oppervlakken: Zorg ervoor dat de oppervlakken die je gaat kitten schoon en droog zijn. Dit zorgt voor een betere hechting.
  • Breng de kit gelijkmatig aan: Gebruik een kitpistool om de kit gelijkmatig aan te brengen. Zorg ervoor dat je een constante druk uitoefent voor een gelijkmatige verdeling.
  • Werk de kit af: Gebruik een kitstrijker of je vinger (gedoopt in een beetje zeepsop) om de kit glad te strijken en overtollige kit te verwijderen. Dit zorgt voor een nette en professionele afwerking.

Twijfel je een beetje over je kunnen? Je kunt met behulp van schilderstape een extra rechte lijn trekken.

Gereedschap

Soudal kit | merkvloerenwinkel.nl

Kit | merkvloerenwinkel.nl

Kit | merkvloerenwinkel.nl

Kit | merkvloerenwinkel.nl

Jouw perfecte kit koop je op merkvloerenwinkel.nl

Bij merkvloerenwinkel.nl begrijpen we hoe belangrijk de afwerking van jouw vloer is. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige kitten die perfect aansluiten bij jouw vloer. Met onze kitten zorg je niet alleen voor een strakke en professionele uitstraling, maar ook voor bescherming en duurzaamheid. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, bij ons vind je alles wat je nodig hebt voor een perfect resultaat. Ontdek onze collectie en geef je vloer de afwerking die het verdient! Ook voor het mooiste laminaat, PVCparket of een traprenovatieset ben je op merkvloerenwinkel.nl uiteraard aan het juiste adres. Vragen? Neem dan contact met ons op!

Contact