Plinten

Een plint is de kers op de taart! Het is de omlijsting van je nieuwe vloer die het plaatje compleet maakt. Je vloer kan immers nog zo mooi zijn, zonder plint is het eigenlijk geen potje. Om die reden hebben we een groot aanbod plinten in allerlei soorten en maten. Stop ze direct in je digitale winkelmandje wanneer je ook je nieuwe PVC, laminaat of parketvloer bestelt. Zo weet je zeker dat je direct door kan met je klus en de plinten plaatsen niet dat ene klusje wordt waar je weken- of maandenlang tegenop ziet. Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 322 producten

Van hoge plinten tot plakplinten

Zoals gezegd zijn de plinten de finishing touch van jouw nieuwe vloer. Toch is het plakken van plinten iets wat bij velen niet de aandacht krijgt die het verdient. Nadat er zo hard is gewerkt om een vloer te leggen, kan het plinten klusje voelen als iets wat later wel komt. Je hebt immers al zo hard zitten zwoegen... Toch willen we je adviseren direct door te gaan met het plakken van de plinten, zodat deze niet blijven liggen en je meteen een voldaan gevoel krijgt. Bovendien ziet het er gewoon heel treurig uit als er zo'n randje 'niks' langs de muren zichtbaar is. Onze decoratieve en kwalitatieve plinten zijn er in verschillende vormen, maten en formaten. Denk bijvoorbeeld aan hoge plinten van MDF of platte plakplinten voor laminaat.

Laminaat
 

Waarom zijn plinten nodig?

Plinten worden onder andere gebruikt om muren te beschermen tegen schade van loopverkeer en meubels. Een tweede functie is het verbergen van de buffer tussen de muur en de vloer. Plinten zijn zowel praktisch als esthetisch noodzakelijk. Er is altijd wat speling tussen de vloer en de muur om te veel 'werking' tegen te gaan, en plinten zijn gemaakt om die ruimte te verbergen en te beschermen. Plinten geven de kamer een nette afwerking en maken het plaatje compleet. Daarom is het belangrijk altijd voor een plint te kiezen die perfect past bij de rest van je interieur.

Tip! Je kunt je klus pas starten als je genoeg materiaal in huis hebt. Dit is heel eenvoudig te meten. Meet de lengte van alle muren waar plinten komen op en vermenigvuldig dit aantal meter met 1,1. Dit is net iets meer dan je sec gezien nodig zou hebben, maar we rekenen 10% zaagverlies, net als bij een vloer. Wanneer je dit aantal deelt door de lengte van de plint, weet je hoeveel plinten je nodig hebt.

PVC
 

Zwarte plinten bij Therdex vloer | merkvloerenwinkel.nl
 

Trend: zwarte plinten

Waar vroeger die platte plakplinten in dezelfde kleuren als de vloer het meest gangbaar was, waren de hoge witte plinten de afgelopen paar jaar dé trend. Er is echter een nieuwe soort plint die aan populariteit aan het winnen is: de zwarte plint! Zo'n plint geeft een prachtig contrast met jouw nieuwe visgraatvloer, maar maakt je tegel laminaat tevens nog net een stukje stoerder. Zwarte plinten kunnen met heel veel verschillende soorten vloeren worden gecombineerd en staan nog een extra chique wanneer je veel zwarte accenten in je interieur toepast. Denk bijvoorbeeld aan die hippe stalen deuren en zwarte kozijnen. Is het voor jou iets te pittig? Een grijze of antracietkleurige plint is net zo stoer en stijlvol.

Laminaat leggen
 

Plinten inkorten en plakken

Hoge plinten geven je ruimte een luxe uitstraling. Daarnaast kan je nieuwe vloer vrij bewegen onder de plint én kan je kabels en oneffenheden makkelijker wegwerken. Het plakken van plinten is stiekem gewoon heel wat meet- en aftekenwerk. Die lengtes zijn niet zo erg; het zijn veelal de hoekjes die het lastig maken. Voor het mooiste effect zaag je de hoeken in verstek (45 graden), zodat de plinten als een soort puzzel in elkaar vallen. Dit kan met behulp van een afkortzaag, maar een ‘ouderwetse’ verstekbak is ook een goede oplossing. Draag de juiste bescherming en zorg voor een scherp zaagblad. Met een verstekschaar zorg je ervoor dat platte plinten en harde afwerklijsten in een keurige hoek van 45 graden worden geknipt. Je kan zo op eenvoudige wijze de hoekjes zonder na te denken prachtig afwerken.

Blog: meer over plinten
 

Plinten kopen bij merkvloerenwinkel.nl

In ons assortiment vind je de beste gereedschappen voor jouw klus. Voor het goedkoopste, maar meest hoogwaardige laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl uiteraard ook aan het juiste adres. Vergeet ook zeker de ondervloer niet. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact