Lijm

Wanneer je plak PVC wilt bevestigen, is de aanschaf van lijm essentieel. Ook kan je een parketvloer verlijmen. Gebruik altijd de juiste lijm voor jouw vloer en klus. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Let daarnaast op het aantal m2 dat je gaat leggen/verlijmen. Naast de lijm hebben wij ook allerlei tools die je helpen bij de voorbereiding. Denk maar aan gereedschap voor het verlijmen van plak PVC of om de basisvloer te egaliseren. Ontdek het assortiment van merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 41 producten

Kitten, lijmen en plakken: ontdek onze producten

In ons assortiment vind je allerlei soorten lijm. Denk bijvoorbeeld aan kit die je kan gebruiken om je overzettreden tijdens een traprenovatie te bevestigen of lijm die speciaal voor het plaatsen van PVC vloerdelen is ontwikkeld. Ook bestaat er zoiets als nadenlijm voor parket en zal je zien dat er ook voor het plakken van plinten unieke producten bestaan. Je snapt dat deze items specifieke doeleinden hebben en niet zomaar voor andere klusjes kunnen worden gebruikt. Check altijd de beschrijving om meer te leren over het toepassen van het product.

Wist je dat... PVC vloeren elastisch zijn? Het is daarom dat je niet met elk type lijm aan de slag kan. De PVC producten in deze webshop categorie zijn zo ontwikkeld dat ze direct voor een optimale hechting aan de ondergrond zorgen. 

PVC

De juiste voorbereiding

Er moet niet vergeten worden dat het leggen van je nieuwe vloer eigenlijk al begint bij de basisvloer. Deze moet, voordat je met je nieuwe aanwinst aan de slag gaat, zo egaal, strak en stofvrij mogelijk zijn. Zolang de ondervloer goed is voorbereid, kan plak PVC met een geintegreerde ondervloer binnen no-time op het fundament worden geplakt. Juist wanneer je een ondervloer hebt, is plak PVC een goede optie. Dankzij het verlijmen zit de vloer dichter op de verwarming dan wanneer er nog een ondervloertje tussen zou zitten. Optimaal stoken dus!

Tip! Voor het lijmen van een vloer in een ruimte van ongeveer 40 m2 heb je gemiddeld 15 kilo lijm nodig. 

Egaliseren
 

Vloer verlijmen | merkvloerenwinkel.nl
 

PVC vloer en parket verlijmen

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe plak PVC vloer? Dan is het belangrijk in opperste concentratie aan de slag te gaan. Breng de lijm aan met een lijmkam. Belangrijk is om de lijm goed te verdelen over de gehele ruimte. Leg daarna de vloerdelen op de juiste plaats en druk ze even kort aan. Ga vervolgens verder totdat de hele vloer ligt. Belangrijk is ook om na het leggen de vloer optimaal te laten hechten. Dit doe je door de vloer te verzwaren met een wals. Werk de vloer vervolgens af met bijpassende plinten. Ook parket kan direct op de ondervloer worden verlijmd. Wanneer je het parket echter zwevend gaat leggen, hoef je in bepaalde gevallen alleen de naden te verlijmen.

Plinten
 

Lijm kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Maak jouw woondroom waar en ga met het verlijmen van jouw favoriete vloer aan de slag. In ons assortiment vind je naast kwalitatieve lijm ook de beste gereedschappen voor jouw klus. Voor het goedkoopste, maar meest hoogwaardige laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl uiteraard ook aan het juiste adres. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact