PVC

PVC vloeren zijn op het moment ontzettend populair. Een vloer van PVC is immers zeer duurzaam, onderhoudsvriendelijk, het kan tegen een stootje én is gemakkelijk zelf te leggen – en dat zelfs in vochtige ruimtes of een woning met vloerverwarming. PVC is er in oneindig veel varianten. Kies je voor een rechte plank, PVC tegels, PVC visgraat of misschien wel Hongaarse punt PVC? Bestel jouw favoriet bij merkvloerenwinkel.nl. Wij leveren jouw vloer snel, goed verpakt en voor de beste prijs.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 1712 producten

Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride. Dit is een hard soort plastic dat bekend staat om zijn oersterke karakter. Een PVC-vloer gaat erg lang mee; vaak minimaal 25 jaar. Dit komt door de beschermende toplaag, die kan variëren tussen 0,3 en 0,55 millimeter. Meestal heeft een PVC-vloer een toplaag van 0,55 millimeter, waardoor deze geschikt is voor zwaar huishoudelijk gebruik. Het materiaal kent een groot aantal voordelen:

  • Het is gemakkelijk schoon te houden;
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling;
  • Vochtbestendig;
  • Geluiddempend;
  • In verschillende designs te verkrijgen, zoals PVC betonlook of houtlook.

Blog: meer over PVC
 

Klik PVC en plak PVC

Een PVC-vloer is prima te leggen door iedereen die al een beetje kluservaring heeft. Zelfs al heb je dat niet, weten we zeker dat het je zal verbazen hoe simpel zo'n vloer te leggen is. De grootste uitdaging zit ‘m namelijk in het voorwerk. Wel is goed om te weten dat er twee soorten PVC te koop zijn in onze webshop:

  • Klik PVC
  • Plak PVC

De naamgeving doet je waarschijnlijk al vermoeden wat het verschil is. Omdat plakstroken op de betonnen vloer worden gelijmd, zijn deze flexibeler en lichter dan de stroken die je, net zoals laminaat, gewoonweg in elkaar kunt klikken.

Tip! Wanneer je het meeste rendement uit je vloerverwarming wilt halen, is plak PVC de beste optie. Hiermee komt de warmte immers sneller aan het oppervlak.

Click PVC leggen
 

PVC vloeren nadelen? Wij kunnen ze niet bedenken! | merkvloerenwinkel.nl

PVC vloer leggen

Als je ervoor kiest je vloer te verlijmen, is het zaak dat je ondervloer naast schoon zo egaal mogelijk is. Gebruik hier egaline voor. Wanneer dit is uitgehard, moet je de vloer nog één keer schuren om bobbeltjes en andere oneffenheden te voorkomen. Verdeel de PVC lijm en leg je vloer vervolgens als een puzzel in elkaar. Het op maat snijden van het materiaal doe je simpelweg met een stanleymes en een winkelhaak. Een klikvloer is een stuk makkelijker te leggen. Net als bij laminaat is de juiste ondervloer essentieel – als deze niet al in het vloerdeel verwerkt zit.

Wist je dat… een PVC-vloer altijd eerst moet acclimatiseren? Leg de vloer in ieder geval 24 uur voordat je het wilt leggen op kamertemperatuur in de ruimte.

Ondervloer PVC
 

Een PVC-vloer van Moduleo kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Quick-Step PVC en meer

Voor PVC van de beste kwaliteit en voor de scherpste prijs zit je bij merkvloerenwinkel.nl helemaal goed. We verkopen alleen producten van topmerken, zodat we jou jouw droomvloer kunnen garanderen. In onze webshop vind je onder andere vloeren van merken als:

Houd onze webshop in de gaten, want we hebben geregeld een leuke PVC aanbieding. Ook zit er op bepaalde vloeren een vaste korting die flink kan oplopen. 

Een PVC-vloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Klik rond, ontdek jouw favoriet en bestel direct je gewenste aantal vierkante meters. In de calculator in het tabblad onder het product kan je direct zien hoeveel m2 en dus dozen je waarschijnlijk nodig hebt. Ook voor andere soorten vloerbedekking zit het bij merkvloerenwinkel.nl wel snor. Misschien wil je meer weten over laminaat, parket of overweeg je een traprenovatie? Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact

VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl