Egaline

Voor het optimaal kunnen plaatsen van plak PVC is het nodig dat de basisvloer mooi strak en egaal is. Je wilt immers niet dat je vloer in een soort heuvellandschap verandert. Daarom is het belangrijk de basisvloer van tevoren te egaliseren. Hoe je dat doet? Met egaline natuurlijk! Egaliseren is, wanneer je de juiste producten in huis haalt, ook voor de doe-het-zelver een prima klus om te klaren. Naast een geweldig aanbod plak PVC-vloeren en egaline hebben wij ook allerlei tools die je helpen bij je klus. Denk aan lijm of gereedschap. Ontdek hier het complete assortiment van merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 55 producten

Verleng de levensduur van je plak PVC

Egaline is een zelfnivelerend egalisatiemiddel dat bestaat uit een mengsel van cement, zand en water. Het wordt gebruikt om op eenvoudige wijze oneffenheden in de basisvloer weg te werken, zodat je plak PVC-vloer er straks retestrak op kan komen te liggen. Dit is belangrijk, want alleen dan kan je optimaal van je PVC genieten. Bovendien verleng je de levensduur van je vloer met heel wat jaren. 

Niet vergeten: smeer de ondervloer in met een primer voordat je begint met egaliseren. Een primer zorgt voor een betere hechting en voorkomt luchtbelletjes.

Anhydrietgebonden en cementgebonden egaline

Egaline is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder anhydrietgebonden en cementgebonden egalisatiemiddelen. Het verschil tussen die twee zit hem natuurlijk voornamelijk in de substantie en dus de toepassing: een cementgebonden egaline is wat aan de dikke kant en smeer je op een dekvloer van - je raadt het al - cement. Ook is het geschikt voor een betonvloer of een al bestaande tegel- of terrazovloer. Een anhydrietgebonden egalisatiemiddel is gemaakt van een mengsel van gips en water en heeft vaak een hogere vloeibaarheid dan een cementgebonden egalisatiemiddel. Deze gebruik je op een anhydriet vloer - al doet het zijn werk ook goed op een bestaande tegelvloer.

Tip! Wil je het zekere voor het onzekere nemen? We hebben ook een universeel egalisatiemiddel in ons assortiment.

Plak PVC

Een vloer egaliseren kun je leren

De eerste stap bij een vloer egaliseren, is om te controleren of deze droog en schoon is. Zorg ervoor dat er geen losse deeltjes, vuil of stof op de vloer aanwezig zijn. Als dit wel het geval is, moet je de vloer eerst schoonmaken voordat je begint. Vervolgens, na het eerder genoemde prime-moment, moet je de egalisatiemortel volgens de instructies op de verpakking mengen met water. Zorg ervoor dat je het mengsel goed roert totdat er een egale massa ontstaat. Het mengsel moet vervolgens binnen de aangegeven tijd worden aangebracht op de basisvloer. Het is belangrijk om het egalisatiemiddel gelijkmatig te verdelen over de vloer en ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen ontstaan. Hiervoor kun je een egalisatiespaan of uitvlakstrijker gebruiken. Werk vanuit de hoeken van de ruimte naar de deuropening toe.

Egaliseren stappenplan
 

Vloer egaliseren | merkvloerenwinkel.nl
 

PVC verlijmen? Even wachten...

Houd er rekening mee dat de droogtijd van het egalisatiemortel afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Het is het belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte waarin je aan het egaliseren bent. Dit kan bijvoorbeeld door een raam open te zetten of door een bouwdroger te gebruiken. Op deze manier kan het vocht uit het egalisatiemiddel goed verdampen en kan het sneller drogen. Het is beter om iets langer te wachten met het plakken van het PVC dan te snel te beginnen, omdat anders kans bestaat dat de vloer niet goed hecht en er later problemen ontstaan.

Lijm
 

Egaline kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Egaline is een onmisbaar product voor iedereen die van plan is om een plak PVC-vloer te leggen. Een vloer egaliseren zorgt voor een gladde en strakke ondergrond waar de vloerbedekking op de juiste wijze op kan worden verlijmd. Het is belangrijk om de droogtijd op de verpakking goed te volgen en de ruimte goed te ventileren bij het leggen van de vloerbedekking. Als je deze tips goed opvolgt, heb je jarenlang plezier van je PVC. In ons assortiment vind je naast kwalitatieve egalisatiemortel ook lijm en gereedschappen die je helpen bij je klus. Voor het goedkoopste, maar meest hoogwaardige laminaat, PVCparket of zelfs een traprenovatie ben je bij merkvloerenwinkel.nl aan het juiste adres. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact