Trap verven? Dit is ons advies!

Trap verven? Dit is ons advies!

Je komt thuis na een lange dag werken, stapt je huis binnen en... je wordt begroet door een ouderwetse, lelijke trap die schreeuwt om een make-over. Je hoeft geen interieurontwerper te zijn om te beseffen dat je trap een belangrijk onderdeel is van je huis. Dus, wat kun je eraan doen? Geef je trap een metamorfose! Dit kan met een kloddertje trapverf, maar er zijn meer manieren om je trap een nieuwe look te geven... Wij van merkvloerenwinkel.nl vertellen je er alles over!

Waarom zou je je trap verven?

Laten we beginnen met waarom je überhaupt zou overwegen om je trap te schilderen. Ten eerste, het is een snelle en betaalbare manier om je interieur op te frissen. Je trap is een van de eerste dingen die mensen zien als ze je huis binnenkomen, en een frisse laag verf kan een wereld van verschil maken. Bovendien kun je met een beetje creativiteit je trap aanpassen aan je persoonlijke stijl. Of je nu van een strakke, moderne uitstraling houdt of juist een rustieke charme wilt toevoegen, trapverf kan wonderen verrichten. Als je kiest voor speciale antislipverf of een antislipadditief aan je verf toevoegt, kan dit bovendien de grip op de treden verbeteren.

Ook fijn: menig trap wordt ontsiert door slijtageplekken. Door je trap te schilderen, creëer je een duurzame beschermlaag die de levensduur ervan verlengt.

Hoe schilder je je trap als een pro?

Nu je weet waarom je je trap zou moeten schilderen, is het goed om eens te kijken hóe je dit kan aanpakken. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je te helpen je trap te transformeren als een echte doe-het-zelver:

Benodigdheden:

 • Schuurpapier
 • Afplaktape
 • Primer
 • Trapverf (geschikt voor hout of beton, afhankelijk van je trap)
 • Verfborstels en/of rollers
 • Ladder
 • Beschermende kleding

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het voorbereiden van je trap. Verwijder eventuele losse verf of oude afwerkingen met schuurpapier. Zorg ervoor dat de trap schoon en stofvrij is voordat je begint.

Stap 2: Afplakken

Plak alle delen van de trap af die je niet wilt schilderen, zoals de trapleuning, balustrade en muren. Dit zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt verfdruppels op ongewenste plekken.

Stap 3: Primer

Breng een primer aan op de trap. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf en een egale afwerking. Laat de primer volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Schilderen

Nu komt het leuke gedeelte: schilderen! Gebruik een verfborstel of roller om gelijkmatige lagen verf aan te brengen op de trap. Werk van boven naar beneden om druppels te voorkomen. Laat elke laag drogen voordat je de volgende aanbrengt en geef de tredes een paar lagen om de trap goed te dekken. Onze tip is om om-en-om een trede te schilderen, zodat je de trap nog wel kunt betreden.

Stap 5: Afwerking

Als je tevreden bent met het resultaat en de verf volledig droog is, kun je eventueel een beschermlaag aanbrengen voor extra duurzaamheid.

Stap 6: Opruimen

Ruim al je schilderbenodigdheden op en verwijder voorzichtig de afplaktape.

Trap verven of traprenovatie? | merkvloerenwinkel.nl

Het stijlvolle alternatief: traprenovatie met PVC of laminaat

Als je je trap een complete make-over wilt geven zonder het gedoe van schilderen (want ja: een trap verven kan nogal tijdrovend zijn) en je wilt écht uitpakken met een trendy look, dan is traprenovatie met PVC of laminaat de oplossing waar je naar op zoek bent. En goed nieuws: op merkvloerenwinkel.nl hebben we precies wat je nodig hebt om dit project tot een succes te maken! Waarom kiezen voor traprenovatie?

 • Traprenovatie is eenvoudig en snel. Met onze PVC- of laminaatsets hoef je geen professional in te huren. Je kunt de onderdelen verlijmen in je eigen tempo.
 • PVC en laminaat zijn duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden zijn. Je trap ziet er jarenlang als nieuw uit.
 • Onze sets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je de perfecte look voor je trap kunt kiezen. Of je nu houdt van een klassieke houten uitstraling of een moderne, minimalistische vibe, we hebben het allemaal. In dat opzicht is verf nogal basic.
 • Een gerenoveerde trap kan de waarde van je huis verhogen. Het is een investering in zowel de esthetiek als de waarde van je woning.

TraprenovatieGeef je trap een make-over met hulp van merkvloerenwinkel.nl

Of je nu de verfkwast ter hand wilt nemen en je trap een frisse look wilt geven, of je kiest voor de ultieme traprenovatie met PVC of laminaat, een veilige en stijlvolle trap is de kers op de taart in jouw interieur! merkvloerenwinkel.nl staat voor je klaar met alle benodigdheden voor een traprenovatie. Ontdek ook de traprenovatie service, handig als je de renovatie toch liever door een betrouwbare partij wilt laten uitvoeren! Onze professionals nemen graag al je zorgen uit handen, zodat je snel en zonder stress van je 'nieuwe' trap kunt genieten. 

Tip! Ontdek ook onze laminaat-, PVC-, en parketvloeren om je trap perfect op de rest van het interieur aan te laten sluiten!

Contact