Parket

Met een prachtige parketvloer kan je zowel een klassieke als eigentijdse draai geven aan jouw nieuwbouw- of 'oudbouw'-woning. Zo'n vloer geeft elk huis een tijdloos, elegant sprankeltje. Het robuuste, doch subtiele karakter van deze vloer maakt 'm geschikt voor een verscheidenheid aan ruimtes, inclusief gangen, slaapkamers en woonkamers. Parket is duurzaam en kan veel loopverkeer aan, terwijl de aantrekkingskracht van echt hout behouden blijft. Ga je voor parket in een rechte plank of een visgraatvloer? merkvloerenwinkel.nl vertelt je alles wat je moet weten over parket.

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 44 producten

Wat is parket?

Om te beginnen is het goed even stil te staan bij de definitie van parket. Wat is het precies en hoe verschilt het van een houten vloer? Waar een massief houten vloer uit, jawel, massief hout bestaat, is parket opgemaakt uit verschillende lagen. Het doet je misschien een beetje denken aan laminaat, aangezien ook die vloersoort uit meerdere lagen bestaat. Laminaat bestaat echter voor het overgrote deel uit kunststof, terwijl de lagen bij parket in de basis uit hout bestaan. Dit verklaart ook direct het prijsverschil, aangezien hout gewoonweg een duurder product is.

Ook leuk: laminaat
 

Perfect parket: verschillende soorten

Wanneer je aan hout denkt, denk je waarschijnlijk aan een prachtig natuurproduct waarmee je een woning tot leven wekt. Dat 'leven' is voor velen ook precies hét nadeel van hout. Zo zou het uitzetten, krimpen en bij een beetje vocht al compleet verwoest zijn. Niks is minder waar bij parket. De parketvloeren die wij verkopen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo mogen de vloeren niet gaan 'leven' en zullen er geen scheurtjes of scherpe stukjes in het parket te vinden zijn. Wist je echter dat er niet één soort parketvloer bestaat? Denk bijvoorbeeld aan:

  • lamelparket
  • fineerparket
  • keramisch parket
  • laminaatparket
  • visgraatparket

Zo bestaat lamelparket bijvoorbeeld uit een hardhouten toplaag van ongeveer 4 millimeter en twee lagen stabiele, dwarsliggende houten lamellen.

Ondervloer parket
 

Een parketvloer van Hollandsche Vloeren kopen? | merkvloerenwinkel.nl

Meer voordelen van parket

In ons assortiment vind je de parketvloeren van verschillende kwaliteitsmerken . Deze vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en zijn er in tal van designs. Er zijn echter meer voordelen:

  • Parket voelt warm en comfortabel aan de voeten;
  • Het is goed toe te passen in combinatie met vloerverwarming en -koeling;
  • De vloerdelen hebben een glad oppervlak en zijn daardoor zeer hygiënisch;
  • Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken;
  • Parket kan wel tegen een stootje.

Wanneer je het parket regelmatig onderhoudt, kan de vloer wel generaties lang mee. De vloeren die je vindt op merkvloerenwinkel.nl zijn van hoge kwaliteit en daardoor een investering voor de lange termijn.

Op zoek naar een licht houten vloer? Parket is er in allerlei soorten! | merkvloerenwinkel.nl

Parket schoonmaken en onderhouden

Alle lamelparketvloeren in onze webshop zijn kant-en-klaar afgewerkt, waardoor je na het leggen niet met lak of was aan de slag hoeft te gaan. Je kan instant van je nieuwe vloer genieten. Dankzij de twee lagen met UV-licht uitgeharde hardwaxolie zijn Hollandsche Vloeren bij normaal gebruik goed bestand tegen krassen. Vlekken zijn, wanneer je ze direct verwijdert, tevens geen probleem. Voor de dagelijkse reiniging kan je een zachte bezem, stofzuiger of stofdoek gebruiken. Hiermee haal je oppervlakkige vlekken, maar ook zand of steentje feilloos weg. Daarnaast raden we aan de vloer geregeld met een microvezel dweil schoon te maken. Gebruik echter niet teveel water.

Onderhoudsmiddelen kopen

Een parketvloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Klik rond, ontdek jouw favoriete parketvloer en bestel direct je gewenste aantal m2. In de calculator in het tabblad onder het product kan je direct zien hoeveel vierkante meter en dus dozen je nodig gaat hebben. Vergeet ook niet een bijpassende parket ondervloer in je winkelmandje te doen. Ook voor andere soorten vloerbedekking ben je bij ons aan het juiste adres. Zo verkopen we in onze online shop zowel laminaat, PVC als producten waarmee je zelf een traprenovatie kan doen. Ontdek ons webshop aanbod of neem contact met ons op.

Contact