Interieurtrend onder de loep: zwarte plinten & vloer

Interieurtrend onder de loep: zwarte plinten & vloer

Bij merkvloerenwinkel.nl zijn we helemaal gek van interieur en design. Het is onze passie om jouw huis om te toveren tot een waar paleisje. En als er één trend is die wij momenteel helemaal geweldig vinden, dan is het wel het integreren van zwarte elementen in huis. Van zwarte kozijnen tot zwarte vloeren en van zwarte lampen tot zwarte plinten: zwart is hot! In deze tekst leggen we je precies uit waarom we zo’n fan zijn én waarom jouw huis ook wel een donker tintje kan gebruiken.

Een pittig contrast

Ten eerste is zwart een kleur die niet snel verveelt. Het is tijdloos en chic, en past bij iedere woonstijl. Of je nu een moderne of Scandinavische inrichting hebt, óf juist houdt van een meer klassieke of romantische uitstraling: zwart kan overal en altijd. Daarnaast is zwart ook nog eens heel makkelijk te combineren met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte muur met witte accessoires of een zwarte bank met kleurrijke kussens. Met zwart als basis kun je eindeloos variëren en experimenteren.

Industrieel interieur

Een andere reden waarom zwart momenteel zo trendy is, heeft te maken met de opkomst van de industriële stijl. Deze stijl is de laatste jaren enorm populair geworden en daar past zwart perfect bij. Een zwarte vloer, bijvoorbeeld, geeft een stoere, robuuste uitstraling aan je interieur. Combineer dit met ruwe bakstenen muren, metalen meubels en betonnen accessoires en je hebt een echt industrieel interieur. Maar ook als je niet van industrieel houdt, kan een zwarte vloer nog steeds heel goed passen in je interieur. Het geeft net dat beetje extra pit en contrast.

Zwarte plinten of vloer kopen? Je doet het bij merkvloerenwinkel.nl!

Praktisch zwart

Maar zwart is niet alleen trendy vanwege de uitstraling. Het heeft ook praktische voordelen. Zo is zwart bijvoorbeeld heel erg makkelijk als je het hebt over onderhoud. Zwart is namelijk een kleur die niet snel vies wordt en eventuele vlekken vallen niet zo op. Dit is bijvoorbeeld handig als je kleine kinderen hebt die nog wel eens knoeien. Maar ook als je niet zo'n held bent in het schoonhouden van je huis, is zwart een goede keuze.

Zwarte plinten

Zwarte plinten zijn de nieuwste trend in vloerenland - en wij begrijpen wel waarom. Zwarte plinten zorgen voor een mooi contrast met je vloer en muur. Of je nu een lichte of donkere vloer hebt, zwarte plinten geven je interieur net dat beetje extra. Ze maken je vloer en wanden meer één geheel en zorgen voor een strakke afwerking. Daarnaast zijn zwarte plinten heel praktisch. Ze zijn minder gevoelig voor vuil en beschadigingen dan witte plinten. Hoge en brede zwarte plinten zorgen bovendien voor een stoer effect. Helemaal hip dus!

Plinten


 

Zwarte plinten of vloer kopen? Je doet het bij merkvloerenwinkel.nl!

Zwart laminaat of PVC

Alle eerdergenoemde pluspunten zijn zeker ook van toepassing op een zwarte vloer. Niet veel mensen durven het echter aan: het idee bestaat dat zwart laminaat of PVC je huis klein en donker laat lijken. We moeten toegeven dat dit misschien wel het geval is als je de verkeerde verlichting en inrichting hebt. Als je de juiste combinatie van kleuren en licht hebt, kan een zwarte vloer je huis juist groter laten lijken! De donkere vloer kan een mooie diepte creëren. Combineer de vloer met lichtgekleurde muren en meubels en voila! Je hebt een perfecte balans van licht en donker, waardoor de ruimte er juist groter uitziet.

Onze PVC-vloeren


 

Chique zwart

En wat dacht je van zwarte shutters, kranen, vazen, lampen of kozijnen? Ook deze elementen zijn momenteel enorm populair en geven je interieur een luxe uitstraling. Zwart is namelijk een kleur die associaties oproept met luxe en elegantie. Het doet denken aan chique feestjes en high-end restaurants. Waar sommige trends snel weer voorbij gaan, zal zwart altijd blijven. Zwart is namelijk niet alleen een kleur, het is ook een stijl.

Zwarte plinten of vloer kopen? Je doet het op merkvloerenwinkel.nl

Kortom, zwarte elementen in huis zijn helemaal trendy en zullen dat nog lang blijven. Zwart is tijdloos, makkelijk te combineren en heeft zowel een praktische als een esthetische functie. Bij merkvloerenwinkel.nl hebben we een ruim assortiment aan zwarte vloeren, zowel laminaat als PVC. Ook voor zwarte accessoires, zoals plinten, kun je bij ons terecht. Dus waar wacht je nog op? Ga voor zwart en geef je interieur nét dat beetje extra!

Naar de webshop