Een PVC traprenovatie: alles voordelen op een rij

Een PVC traprenovatie: alles voordelen op een rij

De trap zet de toon voor de rest van het huis. Daarom is het zeker een goed idee om de trap in een nieuw jasje te steken wanneer je ziet, hoort en voelt dat die daar aan toe is. Misschien wil je ‘m aanpakken vanwege het krakende geluid of omdat je bang bent er binnenkort af te glijden. Een esthtische overweging kan natuurlijk ook. Een mooie trap is immers het visitekaartje van je woning. Denk dus goed na over hoe je je trap wilt vernieuwen. Eén van de populairste opties van het moment is een PVC traprenovatie. Wij vertellen je er alles over!

Traprenovatie


 

Een trap renoveren: waar rekening mee houden?

Eerst gaan we echter even een treedje terug. Het is namelijk goed om in de basis een aantal dingen in het achterhoofd te houden wanneer je je trap gaat renoveren:

  1. Budget
  2. Uitstraling
  3. Onderhoud
  4. Loopverkeer
  5. Slipweerstand
  6. Geluidsdemping

Traprenovatie kosten: PVC is budgetvriendelijk

Het leuke aan een PVC traprenovatie is het feit dat er over alle zes de puntjes wel iets positiefs te zeggen valt. PVC is een zeer veelzijdig, flexibel én budgetvriendelijk materiaal voor trappen, zeker wanneer je er zelf mee aan de slag gaat. Manuren zijn vaak veruit het duurste aspect van een klus, dus het is wel zo fijn dat je met PVC heel gemakkelijk zelf een trap kan bekleden.

Trapbekleding PVC


 

Een mooie jas voor je trap

Ook esthetisch gezien is een PVC trap een topidee. Fabrikanten kunnen tegenwoordig PVC maken in allerlei verschillende uitvoeringen, denk aan kleuren en materialen. Een houtmotief of betonlook? Geen probleem! Leuk is ook om je trap aan te laten sluiten op je vloer. Dat kan door voor precies hetzelfde motief te kiezen en dus een eenheid te creëren, óf juist door voor een contrast te gaan en je trap er echt uit te laten springen. Maak er gewoon een eyecatcher van!

PVC traprenovatie zelf doen | merkvloerenwinkel.nl

Trap bekleden PVC: ijzersterk en onderhoudsvriendelijk

PVC is een hoogwaardig materiaal, wat haast niet kapot te krijgen is. Het kan wel tegen een stootje en zeer onderhoudsvriendelijk. Vocht vormt geen enkele uitdaging en ook vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd. PVC is heel makkelijk schoon te maken en zal niet gauw verkleuren. Omdat je er heel veel jaren plezier van hebt, is het ook een duurzame keuze. PVC is ijzersterk en dus ideaal voor trappen die dagelijks veel worden gebruikt.

PVC-vloer


 

Veiligheid voorop met anstislip overzettreden

De traprenovatie sets in ons assortiment zijn allemaal voorzien van een antisliplaag. We snappen namelijk heus dat je zo veilig mogelijk van boven naar beneden wilt komen. Zeker voor kinderen en ouderen is het essentieel dat je je veilig voelt op een trap en daarom is PVC ook zeker een goede keuze. Je voelt het al aan de structuur!

PVC trap en geluidsoverlast

PVC is misschien niet zo stil als tapijt, maar het geluid wordt zeker goed gedempt. Dit is ideaal wanneer de slaapkamers van de kinderen in de buurt van de trapopening zijn. Niemand wil immers uit een mooie droom worden gewekt door een krakende trap. Dat is met een PVC traprenovatie gelukkig verleden tijd.

Accessoires: profielen en lijm

 


Traprenovatie PVC kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Dat snappen we! Met de overzettreden, stootborden, neusprofielen en andere traprenovatie benodigdheden bekleed jij straks als een speer je oude trap. De instructies vind je in de verkapping of op de site van het desbetreffende merk. Voor bestellingen boven de €500,00 bezorgen wij gratis in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Dat doen we uiteraard zo snel mogelijk. Bij vragen over onze producten en het bestelproces staan we je uiteraard graag te woord!

Contact