Het voorkomen en repareren van krassen in PVC

Het voorkomen en repareren van krassen in PVC

Een mooie PVC-vloer voegt niet alleen flair toe aan je interieur, maar is ook nog eens lekker robuust en makkelijk te onderhouden. Toch ontkom je er niet aan dat er na verloop van tijd wat krassen kunnen opduiken. No worries! In deze blog geven we je handige tips om krassen te voorkomen en te fixen, zodat je PVC-vloer er jarenlang als nieuw uit zal zien. Ontdek het bij merkvloerenwinkel.nl!

Preventie van krassen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Plak bijvoorbeeld viltjes onder de poten van je meubels, zo voorkom je krassen als je gaat schuiven. Laat bezoek hun hakken uittrekken en leg een goede deurmat bij je entree. Met wat kleine aanpassingen verminder je de kans op krassen aanzienlijk. Wil je helemaal op safe spelen? Overweeg dan zachte stoeldoppen te gebruiken, vooral als je eetkamerstoelen regelmatig worden verschoven. Deze extra voorzorgsmaatregelen zorgen niet alleen voor een krasvrije vloer, maar voegen ook een extra laagje bescherming toe aan je stijlvolle interieur. Een win-winsituatie waar zowel jij als je vloer van profiteren!

Onze PVC-vloeren


 

Maak regelmatig schoon

Een schone en nette vloer is een happy vloer! Stof en vuil kunnen krassen veroorzaken, en regelmatig stofzuigen en met een zachte bezem vuil verwijderen doet al wonderen. Maar laten we eerlijk zijn, een vloer heeft nog wat extra liefde nodig om echt te stralen. Daar komt de vochtige dweil met een mild schoonmaakmiddel om de hoek kijken! Het helpt niet alleen bij het verwijderen van hardnekkig vuil en vlekken, maar zorgt er ook voor dat de natuurlijke glans behouden blijft. Vermijd echter agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de toplaag van je vloer kunnen aantasten en zo onbedoeld juíst krassen kunnen veroorzaken.

De juiste schoonmaakmiddelen

Niet alle reinigingsmiddelen zijn vrienden van je PVC-vloer. Ons advies? Ga voor James vloerreiniger. Deze held onder de schoonmaakmiddelen is speciaal ontworpen met jouw PVC-vloer in gedachten. De James reiniger heeft de perfecte balans tussen krachtig reinigen en zacht verzorgen. Het resultaat? Een stralende vloer zonder enige vorm van beschadiging.

  • Het gebruik van James Basisreiniger vormt de essentiële start voor het onderhoud van je vloer. Hiermee herstel je je vloer naar zijn oorspronkelijke staat, vrij van vlekken en strepen.
  • Om krassen te voorkomen of bestaande krassen te camoufleren, zijn er de James Zijdemat en James Extra Mat.Deze producten leggen een beschermende laag op je vloer, resulterend in een prachtig, kras- en streepvrij eindresultaat.

Bestel jouw James vloerreiniger in onze webshop!

James vloerreiniger

 

 

Voorkom en repareer krassen met hulp van merkvloerenwinkel.nl!

Een speciale PVC vloerreparatieset

Voor de iets serieuzere krassen bestaan er speciale PVC vloerreparatiesetjes. Zo'n set bevat doorgaans gekleurde was of vulmiddel, perfect geschikt om in de krassen te smeren. Gewapend met een spatel of applicator zorg je ervoor dat de reparatie bijna als een goocheltruc onzichtbaar wordt. Door de instructies van de fabrikant nauwgezet op te volgen, ben je verzekerd van het beste resultaat. Zo wordt niet alleen de schade hersteld, maar behoudt je vloer ook zijn naadloze uitstraling.

Vervang flink beschadigde planken

Zijn de krassen te diep en helpen bovenstaande tips je niet verder? Denk er dan eens over na om beschadigde planken te vervangen. PVC-vloeren zijn vaak modulair, dus je haalt gemakkelijk een beschadigde plank weg en plaatst een nieuwe. Zo geef je je vloer niet alleen een nieuwe look, maar ben je ook meteen verlost van die zichtbare krassen. Als je een klik PVC-vloer hebt, is het vervangen van beschadigde planken een fluitje van een cent. Deze vloeren zijn ontworpen met een handig kliksysteem, waardoor je beschadigde delen eenvoudig kunt losmaken en vervangen zonder dat je de hele vloer hoeft te demonteren. Voor plak PVC-vloeren vergt het proces iets meer aandacht. De vloer zit immers aan de basisvloer vastgelijmd. We adviseren een specialist in te schakelen. Je wilt immers niet dat je per ongeluk meerdere planken beschadigt.

Geef jouw klik of plak PVC de liefde die 'ie verdient

Je PVC-vloer krasvrij houden vergt een beetje liefde en aandacht, maar met de juiste maatregelen en onderhoudsroutines geniet je jarenlang van een stralende vloer. En als er toch eens een krasje opduikt, ben je nu gewapend met de kennis om dat snel en handig aan te pakken. Laat die PVC-vloer van jou stralen als nooit tevoren - merkvloerenwinkel.nl helpt je er graag bij! Ontdek ook zeker ons geweldige aanbod PVC-vloeren van topmerken als Moduleo, Viva Floors, Therdex en Quick-Step.

Contact

Tags:
PVC
VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl