Trendy legpatronen: dit zijn onze favorieten!

Trendy legpatronen: dit zijn onze favorieten!

Ben je op zoek naar een vloer die een waar statement maakt in jouw woning? Zoek niet verder! Bij merkvloerenwinkel.nl vind je een uitgebreide collectie PVC-, laminaat en parketvloeren die jouw interieur naar een stijlvoller niveau tillen. Kies voor een vloer en een legpatroon waar jouw interieurhart sneller van gaat kloppen. In deze blog nemen we je mee op een inspirerende reis door de wondere wereld van legpatronen, van klassieke stroken tot trendy visgraat en meer. Ontdek jouw favoriet!

Klassieke stroken

De meest traditionele manier van het leggen van een vloer is het plankenpatroon, waarbij de planken of tegels in een rechte lijn worden geplaatst. Dit zorgt voor een strak en eenvoudig uiterlijk. Strokenvloeren hebben de tand des tijds doorstaan en blijven een tijdloze keuze voor elk interieur. Bij merkvloerenwinkel.nl bieden we een uitgebreide selectie van strokenvloeren, variërend van extra brede tot extra smalle varianten.

  • Extra brede stroken creëren een gevoel van ruimtelijkheid en kunnen kleine kamers groter doen lijken.
  • Aan de andere kant kunnen extra smalle stroken een elegant en verfijnd accent toevoegen, ideaal voor ruimtes waar je de lengte wilt benadrukken.

Denk ook goed na over het laten verspringen van de vloerdelen, zoals PVC stroken of laminaattegels. Doorleggen, ook wel bekend als wildverband, bootst de onregelmatigheid van natuurlijke elementen na. Hierdoor ontstaat een vloer met een organisch uiterlijk, wat doet denken aan de willekeurige rangschikking van materialen in de natuur. Je creëert een fraai effect door bij elke nieuwe rij planken minimaal 40 centimeter te laten verspringen.

Tip! Plaats de stroken in de richting van het licht, bijvoorbeeld van het raam naar de deur. Hierdoor ontstaat een natuurlijke stroom van licht en schaduw, waardoor de ruimte nog meer tot zijn recht komt.

Shop jouw favoriete vloer, zoals deze van Moduleo, bij merkvloerenwinkel.nl!Moduleo - Roots EIR & CIR - Shades 62215 KC (Plak PVC). Rechtsboven: mFLOR - Authentic Parva Oak XL 46413 - Calabria (Plak PVC).

Visgraat en Hongaarse punt

Visgraat en Hongaarse punt (chevron) zijn legpatronen die momenteel helemaal in zijn. Visgraat en Hongaarse punt zijn niet zomaar legpatronen; ze voegen een onmiskenbaar vleugje luxe toe aan elke kamer. Het visgraatpatroon, met zijn zigzag-achtige opstelling van de planken, straalt klasse en stijl uit. De Hongaarse punt voegt daar nog een extra dimensie aan toe met zijn schuine hoeken, waardoor de vloer een dynamisch karakter krijgt. Durf te experimenteren met deze trendy patronen voor een unieke uitstraling.

Blog: walvisgraat PVC

 


Tip! Als bekend met walvisgraat? Dit is de grote broer van het visgraatpatroon. Je raadt het al: de planken zijn in dit geval een stuk groter. Je vloer maakt zo nóg meer indruk.

Versailles vloeren

Het Versailles legpatroon is een elegant en klassiek vloerpatroon dat zijn naam ontleent aan het Paleis van Versailles in Frankrijk. Het patroon wordt gekenmerkt door een complexe en symmetrische indeling van verschillende vormen, meestal vierkanten en driehoeken. Deze vormen worden samengevoegd om een kunstzinnig patroon te creëren dat doet denken aan de vloeren die te vinden zijn in historische paleizen en landhuizen. Dit patroon wordt vaak uitgevoerd in houten vloeren, maar tegenwoordig zijn er ook tegels en andere materialen beschikbaar die hetzelfde luxueuze Versailles patroon kunnen repliceren. Het is een populaire keuze voor diegenen die streven naar een klassiek en verfijnd interieur. Terug van nooit geweest!

Jouw droomvloer vind je bij merkvloerenwinkel.nl!

Of je nu kiest voor de tijdloze elegantie van stroken, de trendy statement van visgraat of de klassieke allure van Versailles vloeren, merkvloerenwinkel.nl heeft alles wat je zoekt. Laat je inspireren door de diverse legpatronen en durf te experimenteren met kleuren en materialen. Onze vloeren zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook van hoogwaardige kwaliteit. Of je nu gaat voor PVC, laminaat of parket, bij merkvloerenwinkel.nl vind je de vloer van je dromen. Maak van jouw huis een thuis met een vloer die niet alleen mooi is, maar jouw leven complementeert. Jouw droomvloer wacht op je!

Contact

Tags: