Walvisgraat PVC: nieuwe trend op vloerengebied!

Walvisgraat PVC: nieuwe trend op vloerengebied!

Wist je dat walvisgraat PVC de nieuwste trend in de wonderlijke wereld van vloerbedekking is? Je bent waarschijnlijk al wel bekend met het immer populaire visgraatmotief, maar de kans is groot dat je nog maar weinig over zijn grote broer hebt gelezen of gehoord. In dit artikel leggen we je graag uit wat de verschillen zijn tussen de walvis en de vis. Ook duiden we nog eens goed waarom PVC steeds vaker wordt toegepast in de Nederlandse huishoudens. Lees snel verder!

Het verschil tussen walvisgraat en visgraat

Het verschil tussen een visgraat- en een walvisgraatvloer zal je, wanneer je het eenmaal weet, niks verbazen. Een walvis verschilt voornamelijk van een vis in zijn grootte en dat is dan ook precies het verschil tussen de twee vloersoorten. De planken zijn bij een walvisgraatvloer langer en breder, waardoor je van je PVC-vloer nóg meer een statementpiece maakt. Een walvisgraatvloer is dus eigenlijk niet meer dan een XXL visgraatvloer. Leuke woordspeling, niet?

PVC visgraat


 

Het effect van walvisgraat PVC

Een ‘normale’ visgraatvloer kan bestaan uit relatief kleine vloerdelen (met een lengte van maximaal zo’n 60 centimeter), waardoor je een speelse vloer creëert waar flink de aandacht naartoe wordt getrokken. Dit is bijvoorbeeld prachtig in een huis met een wat statiger en klassieker uiterlijk. Je snapt dat één van de voordelen van een walvisgraatvloer is dat deze supersnel te leggen is. De vloerplanken hebben een lengte die wel richting een meter gaat. Qua breedte moet je denken aan zo’n 15 centimeter. Een walvisgraat PVC-vloer past hierdoor perfect in een modern huis waar je flink de ruimte hebt, bijvoorbeeld omdat het een open vloerplan heeft.

PVC-vloer online bestellen


 

Een belangrijk puntje wanneer je kiest voor walvisgraat

Omdat een walvisgraat PVC-vloer in zijn algemeenheid meer body heeft, heeft hij dus ook grotere ‘punten’ die het graatpatroon zo herkenbaar maken. Kleine vloerdelen zullen logischerwijs meer en dus ook kleinere van deze ‘punten’ hebben. Houd dit verschil in je achterhoofd bij het bestellen van jouw vloer. De lengte en breedte van de delen kan nét het verschil maken tussen een drukke, overweldigende vloer en een rustgevende, moderne vloer. Wil je je meubels als de eyecatchers van je ruimte laten fungeren of mag de vloer de hoofdrolspeler in jouw woning zijn? De medewerkers van merkvloerenwinkel kunnen je goed adviseren over het soort vloer dat bij jouw woning en smaak past.

Waarom voor PVC kiezen?

Maar wat maakt nou dat specifiek de walvisgraat PVC zo populair is? Dit komt onder andere omdat PVC de afgelopen jaren heel erg is gegroeid wat betreft ontwerp en design. Dit maakt het materiaal levensecht en haast niet te onderscheiden van parket. Daarnaast is PVC geluiddempend, comfortabel aan de voeten, vochtbestendig én heel makkelijk zelf te leggen. Waarom zou je niet kiezen voor een materiaal dat alleen lusten en geen lasten biedt?

Klik PVC leggen


 

Walvisgraat PVC kopen? Shop PVC XL-planken bij merkvloerenwinkel.nl

In ons assortiment vind je PVC-vloeren in allerlei soorten en maten – zowel letterlijk als figuurlijk. Er is genoeg te kiezen op het gebied van visgraatvloeren, ook als je liever voor visgraat laminaat of visgraat parket kiest. Ga je voor een Therdex PVC XL plank met een stoere houtnerf of kies je liever voor kleinere vloerdelen met een subtiele tekening? Bij twijfel kan je altijd contact met ons opnemen! Onze experts matchen je graag aan de juiste vloer voor jouw huis.

Contact

Tags: