In de lengte of breedte?

In de lengte of breedte?

Het leggen van een nieuwe vloer is een spannend avontuur! Een nieuwe vloer symboliseert een frisse start en kan een ruimte transformeren van saai en onpersoonlijk tot een waar paradijs van rust en sfeer. Bij het kiezen van de perfecte vloer zijn er talloze overwegingen, waaronder het legpatroon. In deze blog duiken we in de boeiende wereld waar vloeren en optische illusies samenkomen. We onderzoeken de overwegingen bij het leggen van vloeren in de lengte of de breedte. Wat is de beste optie qua lichtinval en hoe versterkt de vloer de wijze waarop je je meubels gaat laten stralen? Laten we beginnen!

Illusie van ruimte

Wil je dat jouw ruimte groter en ruimer aanvoelt? Het leggen van vloeren in de lengte kan je daarbij helpen! Door de planken in de lengte te leggen, creëer je een visuele illusie die de kamer langer doet lijken. Dit is vooral effectief in smalle ruimtes, zoals gangen of smalle kamers. Als je een gevoel van ruimte wilt bevorderen, dan is een lengte-legpatroon de juiste keuze voor jou. Een breedte-legpatroon trekt de aandacht en kan een dramatisch effect creëren in een kamer. Het is een geweldige keuze voor grote ruimtes, zoals woonkamers of open keukens, waar je de vloer als een echte blikvanger wilt laten fungeren. Laat jouw vloer het middelpunt van de aandacht zijn en geniet van de bewonderende blikken!

Ons aanbod PVC

 


Maar let op, we zijn er nog niet: bij het leggen van vloeren is het belangrijk om rekening te houden met de ruimtelijke verhoudingen. In sommige gevallen kan het leggen van de vloer in de breedte een kamer benadrukken die al breed genoeg is, waardoor het gevoel van evenwicht verloren gaat.

Natuurlijke lichtinval

Lichtinval speelt een cruciale rol bij het kiezen van het legpatroon van je vloer:

  • Als je een raam hebt dat zich in de breedte van de ruimte bevindt, is het leggen van de vloer in de breedte een goede optie om optimaal te profiteren van het invallende licht. Door de planken dwars op de lichtinval te leggen, wordt het licht over de hele breedte van de ruimte verspreid. Dit creëert een gelijkmatige verlichting en vergroot het gevoel van helderheid en ruimte. 
  • Aan de andere kant, als je een raam hebt dat zich in de lengte van de ruimte bevindt, kan het leggen van de vloer in de lengte gunstig zijn. Door de planken in dezelfde richting als het licht te leggen, wordt het licht naar binnen getrokken en langs de lengte van de ruimte verspreid. Dit kan de illusie van een langere kamer creëren en een gevoel van openheid en ruimte bevorderen.

Maak een statement met een merkvloer, zowel in de lengte als in de breedte!

Links: Hollandsche Vloeren - Gerrit Janssen plank (Parket) 03583. Rechts: Solcora - Authentic Lake 70-05 - Grafham 56215 (Klik PVC). Rechtsboven: Moduleo - Layred Herringbone - Blackjack Oak 22205 (Klik PVC).

Ons aanbod laminaat


 

Meubelopstelling

Bij het leggen van een vloer is het belangrijk om rekening te houden met de meubelopstelling. Denk goed na over hoe je jouw meubels wilt plaatsen en welke impact het legpatroon van de vloer hierop heeft. Als je bijvoorbeeld een langwerpig meubelstuk, zoals een bank, in een ruimte plaatst, kan het leggen van de vloer in de lengte helpen om de nadruk op het meubelstuk te leggen en een gevoel van harmonie te creëren. Maak dus, voordat je je vloer gaat leggen, dus vast een opzet voor je latere inrichting.

Jouw persoonlijke gevoel

Uiteindelijk draait het allemaal om jouw persoonlijke voorkeur en stijl. Voel je vrij om te experimenteren en ontdek wat het beste bij jou en je levensstijl past. Misschien ben je dol op de elegantie en verfijning van een lengte-legpatroon, of misschien geeft een breedte-legpatroon je het gevoel van een moderne en gedurfde ruimte. Volg je hart en creëer de vloer waar je altijd van hebt gedroomd! Ieder mens en iedere ruimte is immers anders.

Ons aanbod lamelparket


 

Shop jouw favoriete vloer op merkvloerenwinkel.nl!

Bij het leggen van een nieuwe vloer is het kiezen van het juiste legpatroon essentieel om de gewenste sfeer en uitstraling te creëren. Door te spelen met de richting van de planken kun je de illusie van ruimte vergroten, een statement maken of de juiste ruimtelijke proporties creëren. Vergeet niet rekening te houden met de natuurlijke lichtinval en je meubelopstelling bij het maken van je keuze. Het allerbelangrijkste is echter dat je kiest wat jou gelukkig maakt en past bij je persoonlijke stijl. merkvloerenwinken.nl staat klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw vloerdroom, dus begin vandaag nog met het creëren van een ruimte waar je van zult houden! Ontdek snel ons assortiment laminaat, PVC en parket...

Contact