Klik PVC of plak PVC? Dit zijn de voor- en nadelen

Klik PVC of plak PVC? Dit zijn de voor- en nadelen

Bij merkvloerenwinkel.nl zijn we gepassioneerd over vloeren en we delen graag onze kennis en ervaring om je te helpen de perfecte vloer te vinden. Wij geloven we in kwaliteit en vakmanschap. Daarom bieden we alleen PVC-vloeren van gerenommeerde merken aan, zodat je kunt vertrouwen op een duurzame en hoogwaardige vloer waar je jarenlang plezier van zult hebben. Je bent inmiddels overtuigd van de voordelen van PVC, maar hebt nog één puntje van twijfel: kies je voor plak PVC of klik PVC? Het antwoord op de vraag of het beter is om je nieuwe PVC-vloer te verlijmen of als een puzzel in elkaar te klikken, hangt af van verschillende factoren. Wij lichten graag enkele overwegingen toe.

1. Installatiegemak

Bij het klikken van een PVC-vloer worden de planken eenvoudig in elkaar geklikt, waardoor het installatieproces vaak snel en probleemloos verloopt. Dit maakt het een geschikte optie voor doe-het-zelvers en mensen zonder ervaring in vloerinstallatie. Bij het plakken van een PVC-vloer is echter meer precisie, geduld en vakmanschap vereist om ervoor te zorgen dat de vloer vlak en zonder luchtbellen wordt gelegd. We zeggen absoluut niet dat plakken alleen voor pro's is weggelegd, maar wel mag benoemd worden dat het absoluut niet de makkelijkste DIY klus is.

Ons aanbod klik PVC


 

Ook goed om te benoemen: voor het plakken van een PVC-vloer moet de basisvloer glad, schoon en volledig vlak zijn. Als de ondervloer niet aan deze eisen voldoet, kan het nodig zijn om extra voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals egaliseren.

2. Flexibiliteit

Als je van plan bent om de vloer op termijn te verplaatsen of te vervangen, is een PVC klikvloer de beste keuze. Klikvloeren zijn demonteerbaar, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt losmaken en soms zelfs elders kunt hergebruiken. Dit kan handig zijn als je in de toekomst gaat verhuizen of als je de vloer in een andere kamer wilt gebruiken. Een gelijmde PVC-vloer is permanent en kan niet gemakkelijk worden verwijderd zonder schade aan te richten aan de ondervloer of de vloer zelf.

3. Duurzaamheid

De duurzaamheid van een PVC-vloer hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het PVC-materiaal en de installatiemethode. Een goed gelijmde PVC-vloer kan zeer stabiel en duurzaam zijn, met een goede hechting aan de ondervloer. Bij klik PVC is er echter een potentieel zwak punt in de verbindingen tussen de planken. Als deze verbindingen niet goed zijn of slijtage vertonen, kan de vloer na verloop van tijd losraken of kraken. Het is belangrijk om een hoogwaardige klikvloer te kiezen om deze problemen te minimaliseren.

Ons aanbod plak PVC


 

4. Geluids- en warmte-isolatie

Klikvloeren hebben meestal een geïntegreerde dempende onderlaag, die geluidsoverdracht kan verminderen en de warmte-isolatie kan verbeteren. Dit kan vooral gunstig zijn in appartementen of bij gebruik van de vloer op een bovenverdieping. Bij het plakken van een PVC-vloer moet je apart een geschikte ondervloer kiezen om deze voordelen te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, zoals foam, kurk of geluiddempende platen, die geluidsisolatie en comfort kunnen bieden. Ontdek het in onze webshop.

Klik PVC versus plak PVC: wat past bij jouw woondroom?

5. Kosten

Over het algemeen kunnen klikvloeren duurder zijn dan gelijmde vloeren, vanwege het gemak van installatie. Klikvloeren vereisen geen lijm of speciale gereedschappen, wat de kosten kan verhogen. Daarentegen kunnen gelijmde PVC-vloeren kostenefficiënter zijn, vooral als je ervaring hebt in vloerinstallatie en zelf de lijm kunt aanbrengen. Het is echter belangrijk om te bedenken dat de uiteindelijke kosten afhangen van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het PVC-materiaal, de omvang van het project en de arbeidskosten als je ervoor kiest om de vloer professioneel te laten installeren.

Blog: wat kost een PVC-vloer?


 

Plak PVC of klik PVC kopen op merkvloerenwinkel.nl

Kortom, het hangt af van je persoonlijke voorkeur, het beoogde gebruik van de vloer en je budget. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een vloerspecialist als merkvloerenwinkel.nl om te bepalen welke optie het beste bij jouw specifieke situatie past. Wij staan klaar voor passend advies en koppelen je graag aan de mooiste vloer en beste accessoires of installatietools. We verkopen de PVC-vloeren van onder andere:

Na het aanklikken van je gewenste product kun je zelf berekenen hoeveel je nodig hebt en dus moet bestellen voor jouw ruimte. Bij vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. 

Contact

Tags:
PVC
VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl