Ga zelf aan de slag met egaline!

Egaline vloer koop je bij merkvloerenwinkel.nl!

We hoeven je niet te vertellen dat je langst plezier van je nieuwe vloer gaat hebben wanneer je deze op de juiste wijze legt. Een basisvloer die niet waterpas is en veel oneffenheden, scheuren of gaten heeft, draagt uiteraard niet bij aan de levensduur van je vloer. Het is daarom essentieel dat je altijd checkt hoe het met het fundament van je woning is gesteld. Heb je een oud tapijt verwijderd en zie je direct dat de betonnen ondervloer niet egaal is? Dan komt een egalisatiemiddel van pas. Wil je meer weten over egaline? We vertellen je er hier alles over!

Egaline kopen


 

Nieuwe vloerbedekking? Eérst een egaline vloer

Een egaliseermiddel, ook wel egaline genoemd, helpt dus oneffenheden in de vloer te corrigeren voordat er nieuwe vloerbedekking in de vorm van laminaat, parket of PVC wordt aangebracht. Vooral als je een vloer gaat verlijmen is het essentieel dat je basisvloer bijna perfect recht en egaal is. Tuurlijk, een vloer (met geïntegreerde ondervloer) is best flexibel en kan echt wel een stootje hebben. Toch blijven we bij het feit dat de kwaliteit van de basis direct invloed heeft op de levensduur van je vloer. Hoe meer oneffenheden in het fundament, hoe minder lang je plezier van je vloer gaat hebben.

Egaliseren vloer

Een egaal oppervlak kan dus voorkomen dat er scheuren of beschadigingen ontstaan in de vloerbedekking of andere afwerking, waardoor de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd. Egaline to the rescue! Met een egalisatiemortel zorg je in no-time voor de perfecte basis. Met het juiste gereedschap is het ook voor elke doe-het-zelver een prima klus om mee aan de slag te gaan. Egaliseermiddel kan worden gebruikt op verschillende ondergronden, waaronder beton, cementgebonden dekvloeren, spaan- of OSB-platen, maar ook bestaande tegels en houten vloeren. Het is ideaal voor gebruik op plaatsen waar de vloer verzakt of opgevuld moet worden.

Welke egalisatiemortel gebruiken?

Egaline is een poeder dat met de juiste hoeveelheid water moet worden vermengd. Vermijd een teveel aan water, omdat dit de afwerking van het oppervlak, de uitharding en de droogtijd sterk beïnvloedt. Gebruik altijd zuiver koud water en nooit warm water. Bij merkvloerenwinkel.nl heb je in principe de keuze uit twee soorten egalisatiemiddel:

  • Anhydrietgebonden egaline
  • Cementgebonden egaline

De namen geven al weg voor welk soorten ondervloer je de verschillende types egaline moet gebruiken. Check ook zeker de omschrijving die je vindt bij de specifieke producten. We hebben tevens een universele egaline die sowieso geschikt is voor jouw vloer.

Egaliseren kun je leren met de hulp van merkvloerenwinkel.nl!

Het voorbereiden van je vloer

Naast de egaline zelf is het in huis halen van een primer, roller en strijker/trekker noodzakelijk. Je kunt pas egaliseren als de basisvloer is gegrond. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Stof en vuil kunnen verhinderen dat het egaliseermiddel zich aan het oppervlak hecht. Met een roller kan je de primer aanbrengen. De droogtijd is afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

Nieuwe vloer? Eérst een egaline vloer

Nadat de primer is uitgehard, is het tijd voor het egaliseren. Giet de aanbevolen hoeveelheid water in een schone, overmaatse emmer (minimaal 20 liter) en voeg geleidelijk het egalisatiepoeder toe terwijl je voortdurend mixt. Wanneer al het poeder is toegevoegd, moet je nog een paar minuten goed mixen om luchtinsluiting te voorkomen - tot een klontvrije consistentie is bereikt. Eenmaal gemengd kan het product worden aangebracht door het op de vloer te gieten en uit te smeren met de gladde kant van een stalen spaan. Lees veel meer tips ons stappenplan.

Tip! Haal ook een prikroller in huis. Met zo'n ontluchtingsroller haal je de laatste luchtbellen uit de egaline.

Zelf egaliseren: ons stappenplan


 

Egaline kopen op merkvloerenwinkel.nl

Zeker wanneer je met ons plak PVC aan de slag gaat, mag een egalisatiemortel niet in je winkelmandje ontbreken. Wil je meer weten over het egaliseren of leggen van je nieuwe vloer? Neem zeker contact met ons op! We geven je graag advies en tips. 

Contact

Tags:
VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl