De voor- en nadelen van tegel laminaat

De voor- en nadelen van tegel laminaat

Ben je op zoek naar vloerdelen met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van laminaat, maar de tijdloze uitstraling van tegels? Dan is tegel laminaat echt wat voor jou! Laminaat tegels zijn, zoals je vanwege de naamgeving al wel zou verwachten, laminaatstroken die niet te onderscheiden zijn van natuurstenen tegels. Maar wat zijn nou belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van die laminaat tegels? In dit blogartikel nemen we graag de voor- en nadelen van tegel laminaat met je door.

Voordeel: laminaat tegels zijn goedkoper

Als het prijskaartje van je nieuwe vloer zwaar meeweegt, is de keuze snel gemaakt. Keramische vloertegels zijn flink wat duurder, omdat steen gewoonweg een kostbaarder natuurproduct is. Zit je in een tijdelijke woning of een appartement dat je zeker binnen een aantal jaar wilt verruilen voor een eengezinswoning? Dan zijn tegels waarschijnlijk de investering niet waard. Wel moet ook zeker vermeld worden dat een huis met een echte stenen vloer je huis wel in waarde laat stijgen.

Onze laminaat tegels


 

Voordeel: tegel laminaat is makkelijk zelf te leggen

Een tegelvloer leggen is niet het makkelijkste klusje. Het kan, maar je moet wel flink wat kluskennis hebben opgedaan om een perfect waterpas tegelvloer te leggen. Het inhuren van iemand die het voor je doet is vaak een minder stressvolle optie. Tegel laminaat is net als andere laminaatvloeren wel zeer makkelijk zelf te leggen doormiddel van het simpele kliksysteem. Kies de juiste ondervloer en leg daar als een soort puzzel je vloerdelen eenvoudig op.

Laminaat tegels kopen | merkvloerenwinkel.nl

Voordeel: laminaat tegels zijn zeer natuurgetrouw

Je moet echt twee, of misschien wel drie keer kijken om het verschil tussen tegels en laminaat tegels te kunnen zien. Vanwege de huidige technieken is het mogelijk om zeer natuurgetrouwe laminaatdelen te produceren. Sowieso geldt dat voor de print, maar ook zeker voor de textuur. De dagen van glanzend laminaat zijn voorbij; extra matte vloerdelen van nu voelen ook een stuk ruwer aan. Zo verlaag je tevens de kans dat je per ongeluk uitglijdt aanzienlijk.

Al onze laminaatvloeren

 


Voordeel: laminaat is er in allerlei verschillende designs

De tegel laminaat vloerdelen zijn er in allerlei uitvoeringen. Er is dus sowieso een laminaatvloer die bij jou past. Kies je voor een donkere vloer met houtlook of is een licht betonmotief wat jij zoekt? Het kan! Verschillende steensoorten, maar dus ook houtmotieven zijn in de webshop van merkvloerenwinkel.nl verkrijgbaar.

Nadeel: laminaat is geen steen

Het lijkt misschien een schot voor open doel, maar het is toch goed om even te benoemen. Ondanks dat laminaat tegenwoordig zeer natuurgetrouw is, blijf het een weliswaar een print. Echte fans van marmer of een andere natuursteen zullen uiteindelijk toch het verschil merken. Wil je gaan voor de real deal? Dan is steen toch meer jouw ding.

Bestel jouw tegel laminaatvloer online bij merkvloerenwinkel.nl

Je leest het: er zitten enorm veel voordelen aan een laminaat tegelvloer. Bestel gemakkelijk en snel jouw nieuwe vloer online bij merkvloerenwinkel.nl. Wij verkopen laminaat tegels van verschillende merken, zoals Douwes Dekker, Ambiant en Quick-Step. Na het aanklikken van het gewenste product vind je een rekenhulp welke gemakkelijk uitrekent hoeveel pakketten je nodig hebt. Voor bestellingen boven de €500,00 bezorgen wij gratis in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Bij vragen staan we je uiteraard graag te woord!

Contact
 

Tags: