Parket rechte plank

Met een parketvloer in rechte plank uitvoering til je jouw woning naar een tijdloos en elegant niveau. De rechte stroken blijven immers de meest populaire legwijze. De duurzame en onderhoudsarme vloeren die we in deze categorie verkopen, gaan een leven lang mee. Dát is pas een goede investering. De houten planken zijn vanwege hun natuurlijke uitstraling toe te passen in elk soort huishouden. Omdat we ze in verscheidene soorten en maten hebben, zit er altijd wel een parketvloer tussen die bij jouw wensen past. Bestel jouw favoriet op merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 47 producten

Waarom kiezen voor parket in rechte plank uitvoering?

Naast de kleur en het design is de legwijze van een vloer het element dat voor het overgrote deel de look and feel van je woning bepaalt. Een rechte plankenvloer is de meest standaard legwijze, maar daardoor ook de meest populaire. Rechte planken passen gewoonweg in ieder type woning. Je kunt met rechte planken een ruimte optisch langer, maar ook breder maken. Als tip kunnen we je meegeven dat je voor het meest ruimtelijke effect de vloer in de richting van de grootste lichtbron moet leggen. Dit is uiteraard in de meeste gevallen het achterraam, de schuifpui of het raam aan de voorkant van het huis.

Ook leuk: laminaat
 

Parket leggen: tips & tricks

Wil jij een parketvloer gaan leggen? Dat is absoluut niet moeilijk. In de meeste gevallen krijg je zelfs uitgebreide leginstructies bij je bestelling geleverd. Wel is het belangrijk een aantal zaken in je achterhoofd te houden, met name vóórdat je start met leggen. Zo is het goed je vloer vooraf even te laten wennen aan een ruimte - en dan met name aan de luchtvochtigheid en temperatuur. Door het parket te laten acclimatiseren, voorkom je dat de vloer gaat krimpen en uitzetten na het leggen. We hebben echter meer tips:

  • Gebruik altijd een ondervloer en een vochtscherm. Deze beschermen de vloer tegen optrekkend vocht en houden je parket flexibel beloopbaar.
  • Heb je een onderbuur? Dan is het goed om te kiezen voor een ondervloer die extra geluidsreducerend werkt. 
  • Gebruik een stootblokje of slagijzer om het parket stevig te bevestigen. Sla nooit rechtstreeks op de vloerdelen, aangezien dit je vloer kan beschadigen.

Ondervloer parket
 

Een parketvloer van Hollandsche Vloeren kopen? | merkvloerenwinkel.nl

De voordelen van parket

Bij parket denk je misschien aan houten vloer met een relatief hoog prijskaartje. In vergelijking met bijvoorbeeld laminaat is dit ook zeker waar. Parket is zijn investering echter meer dan waard. Naast het feit dat het gewoonweg heel mooi en tijdloos is, zijn er meer voordelen.

  • Parket is prima te combineren met vloerverwarming en -koeling.
  • Je hoeft na het leggen niet meer te waxen of lakken.
  • De gladde vloerdelen zijn zeer hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Op zoek naar een licht houten vloer? Parket is er in allerlei soorten! | merkvloerenwinkel.nl

Wildverband vloer leggen

Wist je dat het meest voorkomende patroon bij lange, rechte planken het wildverband is? Dit houdt kortgezegd in dat het reststuk van de eerste strook aan het begin van de tweede baan wordt gebruikt. De planken verspringen op een min of meer asymmetrische manier, wat weer voor een speelse uitstraling zorgt. Het grote voordeel is dat je maar weinig zaagverlies hebt en dus lekker efficiënt met je vloerdelen omgaat.

Onderhoudsmiddelen kopen

Een rechte planken parketvloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Kies jij voor een geschaafde lichte, een geborstelde donkere of een geoliede witte parketvloer? Er is keuze genoeg in onze webshop! Klik rond, ontdek jouw favoriete design en bestel eenvoudig je gewenste aantal m2. Vergeet niet een bijpassende ondervloer in je winkelwagen te doen. Wil je meer weten over parket of onze andere vloeren? We vertellen je graag meer over ons aanbod laminaat, PVC en traprenovatie. Ontdek ons online aanbod of neem contact met ons op.

Contact