PVC-vloer schoonmaken: tips & tricks!

PVC-vloer schoonmaken: tips & tricks!

Jij als trotse eigenaar van een PVC-vloer wil er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een doffe vloer met een vlek, krasje of een buts is dan ook absoluut niet wat je wil. Het is daarom essentieel je vloer ook ná het leggen voldoende liefde en aandacht te geven in de vorm van onderhoud. Dat klinkt misschien wat pittiger dan het is. Een simpel schoonmaakje op zijn tijd doet al veel goeds! Wij van merkvloerenwinkel.nl geven je graag een aantal schoonmaaktips die je helpen je PVC-vloer in topconditie te brengen en houden.

Een PVC-vloer reinigen: waar moet ik op letten?

Een PVC-vloer schoonmaken is eigenlijk wel een dagelijkse taak. Tuurlijk, je hoeft echt niet elke dag op je knieën je vloer compleet schoon te boenen. Wel is het essentieel je vloer in ieder geval te checken op stukjes steen, zand of vlekken. Deze eerste twee kunnen lelijke krassen opleveren. Veeg deze dus weg met een zachte bezem. Stofzuigen kan natuurlijk ook. Wanneer je je kop koffie of glas rode wijn per ongeluk laat vallen, is het zeker slim om dit direct met een zachte doek op te ruimen. Doe je dit niet, dan krijg je later spijt…

Tip! Door een droogloopmat of kleedje bij de voor- en achterdeur te plaatsen, laat je al een hoop narigheid buiten de deur.

PVC onderhoud: speciale onderhoudsmiddelen

Hoewel PVC zeer duurzaam is en best tegen een stootje kan, is het toch belangrijk je vloer wekelijks een kleine onderhoudsbeurt te geven. Overal waar wordt geleefd, worden immers dingen aangetast. In onze webshop vind je speciale onderhoudsmiddelen van merken als Douwes Dekker en Sense die zijn ontwikkeld om jouw PVC-vloer er weer uit te laten zien als nieuw. Gebruik zo’n reinigingsmiddel in combinatie met een licht vochtige dweil.

PVC-vloer reinigers kopen
 

PVC in combinatie met water

Laat de traditionele emmer met logge dweil tijdens je schoonmaakbeurt in de kast staan. De kans is groot dat je de vloer veel te nat maakt en dat doet uiteindelijk meer kwaad dan goed. Vermijd dus overtollig water, zeker wanneer je vloer voorzien is van v-groeven. Wanneer water achterblijft in die groeven, naden en randen van de vloer, is er een kans dat het vocht de ondervloer bereikt of de lijm vernietigt. Je wil natuurlijk niet dat je plak PVC-vloer losraakt!

PVC-vloer kopen
 

Hoe maak ik zelf een PVC-vloer schoonmaakmiddel?

Wil je je PVC-vloer schoonmaken, maar heb je geen speciaal onderhoudsmiddel in huis? Met een vochtige doek en een sopje kom je ook een heel eind. Gebruik voor dit sopje lauw water en een milde zeep, zonder heftige chemicaliën. Als er nog steeds een vlekje zichtbaar is, probeer dan met een zachte borstel cirkelvormige bewegingen te maken op deze vlek. Nadat de vlek weg is, is het belangrijk de vloer helemaal droog te maken.

Een PVC-vloer schoonmaken met hulp van merkvloerenwinkel.nl

We noemden het al even; in onze webshop vind je een aantal onderhoudsmiddelen die je helpen je PVC-vloer (maar ook parket of laminaat) te beschermen tegen vuil en dofheid. Wel moet nog even genoemd worden dat PVC over het algemeen een heel onderhoudsarme vloer is – zeker in vergelijking met bijvoorbeeld hout. PVC heeft enorm veel voordelen:

  • Het is makkelijk zelf te leggen;
  • PVC doet het goed in combinatie met vloerverwarming en -koeling;
  • Het heeft een geluiddempende werking;
  • Het voelt comfortabel aan;
  • Het is niet van echt hout te onderscheiden.

We willen je gewoonweg heel lang het gevoel geven dat je bij ons aangekochte PVC-vloer net nieuw is. Dat kan natuurlijk alleen als je je vloerdelen goed onderhoudt. Wil je meer weten over het schoonmaken van PVC? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Contact

Tags:
PVC
VAKANTIE PERIODE
VAKANTIE PERIODE

Let op: Wij zijn van woensdag 10 juli t/m vrijdag 2 augustus telefonisch niet bereikbaar.
Het verwerken van geplaatste orders zal iets langer duren dan normaal.

Heb je een vraag? Stel deze via de e-mail en wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

merkvloerenwinkel.nl
info@merkvloerenwinkel.nl