Laminaat schoonmaken: tips om je vloer sprankelend te houden!

Laminaat schoonmaken doe je zo!

Bij merkvloerenwinkel.nl zijn we, zoals je weet, gek op ons mooie aanbod laminaat. We willen natuurlijk dolgraag dat jij net zo verliefd wordt op jouw vloer. Laminaat is niet alleen stijlvol, praktisch en betaalbaar, maar met de juiste zorg kan het ook jaren en jarenlang mee. Sterker nog, met de juiste tips & tricks kun je je laminaatvloer er voor zeer lange tijd uit laten zien als nieuw. Dus pak je dweil, doe je sloffen aan en ontdek hoe je jouw laminaatvloer zo lang mogelijk mooi kunt houden. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet...

Ons aanbod laminaatvloeren
 


Pantoffelparty: draag zo min mogelijk schoenen

Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal weleens in de verleiding gekomen om door het huis te dansen als een jonge hinde. Maar voor het behoud van je laminaatvloer is het beter om die olympische sprintjes voor buiten te bewaren - zeker wanneer je veel op lakschoenen of naaldhakken loopt. Beperk het dragen van schoenen in huis en zorg voor zachte, vloervriendelijke pantoffels of huissokken. Zo voorkom je krassen en slijtage die de glans van je vloer kunnen verminderen.

Tip! Plak ook slofjes (lees: viltjes) onder de poten van je stoelen, tafels en kasten, zodat ze moeiteloos over je laminaat kunnen glijden wanneer dat nodig is. Deze kleine moeite zorgt voor een langdurige liefdesrelatie tussen je meubels en je vloer.

Laminaat schoonmaken: dweilen

Niets fleurt een laminaatvloer meer op dan een goede schoonmaakbeurt. Maar laten we het laminaat reinigen leuk maken! Zet je favoriete muziek op, gooi je heupen los en dans door je huis met een vochtige dweil. Het verwijderen van stof, vuil en vlekken wordt zo een feestje waar je vloer dol op zal zijn. Vermijd echter overmatig watergebruik, want daar kan je laminaat niet heel goed tegen. Voordat je begint met dweilen, is het belangrijk om alle stof en vuil van je vloer te verwijderen. Geef je bezem een draai en veeg al het losse vuil op. Dit voorkomt krassen tijdens het dweilen.

Laminaat schoonmaken doe je zó! | merkvloerenwinkel.nl

Tip! Niets zegt 'welkom thuis' als een mooie wandelmat bij de ingang. Plaats een stevige mat bij de deur om vuil en stof van buitenaf te vangen voordat het de kans krijgt om je laminaatvloer te betreden. Het is een kleine investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt in de vorm van een stralend laminaat dat langer meegaat.

Laminaat in de keuken

De keuken is vaak het epicentrum van de gezelligheid, maar het kan ook een uitdagende plek zijn voor je laminaatvloer. Voorkom dat je vloer een culinaire slagveld wordt door morsen snel op te ruimen en te vermijden dat je water op je vloer laat staan. Gebruik een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel om vlekken van bijvoorbeeld koffie of wijn weg te vegen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de levensduur van je laminaat juist verkorten.

Onderhoudsmiddelen


 

Wist je dat... Laminaatvloeren van de zon houden, maar dat, net als bij ons, een overdaad niet heel gewenst is? Zorg ervoor dat je gordijnen of shutters hebt die de zonnestralen enigszins filteren en voorkom dat je vloer verkleurt door overmatige blootstelling aan UV-straling. Op deze manier behoudt je vloer zijn levendige kleur.

Laminaat reinigen met hulp van merkvloerenwinkel.nl

Bij merkvloerenwinkel.nl weten we dat liefde en zorg de sleutel zijn tot een langdurig mooie laminaatvloer. Met deze speelse en creatieve tips ben je klaar om je laminaatvloer te laten schitteren als nooit tevoren. Bovendien hebben we allerlei laminaat onderhoudsmiddelen die je kunnen helpen. Dus laat de muziek spelen, de dweil zwaaien en de liefde voor het laminaat vloeien! Bij merkvloerenwinkel.nl staan we altijd klaar om je te helpen met al je laminaatbehoeften. Klik dus lekker rond in onze online winkel en ontdek de nieuwste trends en stijlen op het gebied van laminaat. Ook voor andere kwaliteitsvloeren, zoals PVC of lamelparket, ben je bij ons aan het juiste adres. Meer weten over ons assortiment? Schroom niet om contact op te nemen!

Contact

Tags: