Parket Hongaarse punt

Parket met een Hongaarse punt legwijze is misschien wel dé trend van het moment. Het is voor veel mensen nog een relatief onbekende vloer, maar hier zal steeds meer verandering in komen wanneer en masse wordt ontdekt wat voor prachtige uitstraling deze vloerdelen hebben. Set the trend, wees de massa voor en kies vandaag nog voor jouw favoriete Hongaarse punt vloer. In onze webshop vind je ze in allerlei tinten, zodat er altijd een parketvloer is die precies bij jouw huis, woonstijl en smaak past. Bestel jouw favoriet op merkvloerenwinkel.nl!

Toon Filter Verberg Filter
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Hongaarse punt of visgraat? Het verschil

De visgraatvloer is al een aantal jaar enorm populair in de Nederlandse woningen. Logisch, want met visgraat voeg je een bepaalde dynamiek, sfeer en karakter toe aan je ruimte. De Hongaarse punt is minder bekend. Het is ook een vloer die schuin wordt gelegd, alleen dan net op een andere manier. Waar visgraat in een hoek van 45 graden wordt gelegd, ligt de Hongaarse punt in een hoek van 60 graden. Het zigzagpatroon dat dit oplevert is een zeer markante, charmante en elegante. Het is ook de meer rustige vloer als het op de legwijze aankomt. Visgraat is meer een soort verspringende puzzel, terwijl de diagonale planken van zijn Hongaarse broer worden omlijst voor een rechte naad. Bij een Hongaarse punt ligt het bovenste deel van de stroken tegen elkaar, waardoor er een soort sergeantstrepen ontstaan. 

Ook leuk: Hongaarse punt PVC
 

Een authentieke look

De Hongaarse punt legwijze is geen nieuwe. Sterker nog, de vloer kent een lange geschiedenis. Al in de 16e eeuw sierde de Hongaarse punt Italiaanse huizen. In de tijd van Lodewijk XIV werden ook veel kastelen verrijkt met deze legwijze. In Frankrijk bleef de vloer tot in de moderne tijd populair. Na de vloer even uit het oog te zijn verloren, maakt ook ons land wederom kennis met deze bijzondere vloer. Er zijn de laatste tijd heel wat innovaties gedaan, waardoor jij als consument genoeg te kiezen hebt. In onze webshop vind je naast parket ook Hongaarse punt PVC. PVC is misschien net wat goedkoper en flexibeler, maar met parket haal je een echt authentieke vloer in huis die je woning in waarde laat stijgen. Parket is opgebouwd uit verschillende lagen hout en aangezien hout een prachtig natuurproduct is, krijgt jouw huis een levendige en natuurlijke uitstraling.

Visgraat parket
 

De Vries Hongaarse punt vloer van Hollandsche Vloeren - Merkvloerenwinkel.nl

De verschillende soorten Hongaarse punt vloeren

In ons assortiment vind je de prachtige vloeren van topmerk Hollandsche Vloeren. Deze vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen - zeker met de bijgeleverde leginstructies. Eerst is het uiteraard essentieel om na te gaan welke variant er het beste bij jouw woning past. Zo heeft eikenhouten vloer Bertus de Vries een matte geoliede look in een witte tint. Dit geeft de vloerdelen een frisse en krachtige look. Bertus van Dijk is zijn even boeiende neef. De witte geschuurde vloer is voor iedereen die zoekt naar een rustige vloer die past in een minimalistisch of juist heel kleurrijk huis. Bertus Smit is weer geschaafd en gerookt voor een verouderd en verweerd effect. Helemaal robuust en warm! En vergeet ook meneer Bakker met zijn vergrijsde en matte afwerking niet. Welke vloer heeft jouw voorkeur?

Meer over Hollansche Vloeren
 

Op zoek naar een licht houten vloer? Parket is er in allerlei soorten! | merkvloerenwinkel.nl

Waarom kiezen voor Hongaarse punt parket?

Zoek je een originele vloer met authentieke uitstraling? Dan zit je in deze categorie wel goed. Door voor parket te kiezen, weet je zeker dat je je leven lang een prachtige vloer bezit. Daar geniet je elke dag opnieuw van. En wil je je huis verkopen? Dan zal je investering absoluut zijn vruchten afwerpen. Het parket van Hollandsche Vloeren heeft immers een groot aantal voordelen die we je niet willen onthouden:

  • Het parket is onderhoudsarm.
  • Krasjes en vlekken maken geen kans.
  • Heb je vloerverwarming en -koeling? Ook dan kan je voor parket kiezen.
  • Het voelt comfortabel aan de voeten.
  • De gladde vloerdelen zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken.
  • Het parket van Hollandsche Vloeren heeft het Cradle to Cradle Zilver certificaat en is dus zeer duurzaam en milieuvriendelijk.

Onderhoudsmiddelen kopen

Een Hongaarse punt parketvloer kopen bij merkvloerenwinkel.nl

Met een vloer uit deze categorie geef je woning een bijzonder mooie uitstraling. Ga je voor donker en klassiek of voor licht en modern? Er is keuze genoeg! Klik rond, ontdek jouw favoriete design en bestel eenvoudig je gewenste aantal m2. Dit bereken je eenvoudig in het tabblad op de productpagina. Vergeet niet een bijpassende ondervloer en de juiste lijm aan je bestelling toe te voegen. Wil je meer weten over parket, laminaat, PVC of onze traprenovatie producten? Ontdek ons online assortiment of neem contact met ons op.

Contact